Aanmeldingen Promedico on stage gesloten

Er zijn geen plekken meer beschikbaar voor Promedico on stage, daarom hebben wij de mogelijkheid tot aanmelden gesloten.

Programma

Datum: 9 november 2021 19:00 – 21:00

18:30 uur – Inloop
18:45 uur
– Netwerken met andere aanwezigen
19:00 uur
– Start van het programma

DocLine: zorg op afstand waar mogelijk, langskomen waar nodig.

De Digital First praktijk van Arts en Zorg is het uitgangspunt van DocLine. DocLine biedt huisartsenzorg op afstand, ook in de avonduren en in het weekend. In principe is de eerste ingang tot alle zorgvragen digitaal. Een patiënt kan direct vanuit huis een consult met de arts via video of telefoon doen. Ook bestaat de mogelijkheid om te chatten met zorgverleners over gezondheidsvragen.

DocLine maakt gebruik van het digitale platform Gezond.nl dat is ontwikkeld door Arts en Zorg. Het patiëntenportaal wordt ook gebruikt door alle reguliere gezondheidscentra van Arts en Zorg en door collega gezondheidscentra.

De eerste online huisartsenpraktijk voor Nederland: Arene

Arene is de eerste echte online huisartsenpraktijk van Nederland. De missie van Arene is om huisartsenzorg te leveren aan mensen in Nederland zonder huisarts.
Dit doen wij m.b.v. een hybride zorgmodel; online huisartsenzorg via Arene waar mogelijk en fysieke zorg in een lokale huisartsenpraktijk waar nodig. Waarom wij met Arene zijn gestart en hoe we het vorm willen geven, delen we graag met u tijdens onze presentatie.

 

Subsessies

Masterclass 1: Promedico-ASP met de belangrijkste topics van vandaag de dag

Digitale communicatie binnen & buiten de praktijk:

  • Overleg vragen
  • Takenlijst
  • Bulletinboard
  • E-consult
  • Lab uitslagen

Uw Zorg online – hét platform voor zorgconsument en zorgpraktijk

Digitalisering maakt zorg bereikbaar en geeft consumenten regie over hun gezondheid. Met het platform ‘Uw Zorg online’ verbindt Pharmeon zorgpraktijk en consument veilig en efficiënt met elkaar. Met nu meer dan 2 miljoen zorggebruikers en ruim 2000 huisartsen en apotheken aangesloten, is Uw Zorg online uitgegroeid tot hét platform voor de eerstelijns zorg.

Gideon Kreytz, directeur Pharmeon, neemt u mee in de doorontwikkeling van Uw Zorg online voor u, uw patiënt en uw praktijk of regionale samenwerkingsverband.

Aan bod komen:

  • Nieuwe toepassingen als digitale leefstijlcoaches, zelftriage, consultvoorbereiding en diagnose tools
  • De ontwikkelingen rond MedMij en de inzet van Uw Zorg online als PGO of PGO ontsluiting

Masterclass 2: Promedico-ASP met de belangrijkste topics van vandaag de dag

Beheer van de agenda:

  • Sjablonen
  • Werklijstroutering
  • Patiëntenportaal afspraaktypes

 

NHGdoc

De uitdaging van de 21e eeuw is hoe de essentiële punten in de overvloed van informatie te erkennen. Ook de medische kennis vermenigvuldigt zich snel waardoor het steeds lastiger wordt om patiënten volgens de laatste stand van de medische wetenschap zorg te bieden. De gemiddelde huisarts heeft meer dan 20 jaar eerder zijn opleiding afgerond, maar de beste medische kennis is van nu. ExpertDoc met haar product NHGDoc, welke wordt ontwikkeld in samenwerking met het NHG, heeft als primair doel het ondersteunen van artsen met het de bieden van de meest up-to-date beste kwaliteit van zorg volgens de laatste richtlijnen van het NHG.

Tijdens de Promedico on Stage dagen zal ExpertDoc u kort meenemen door de meest belangrijke functionaliteit van NHGDoc zoals deze nu voor u beschikbaar is. Ook willen we graag met u vooruitkijken naar toekomstige ontwikkelingen van NHGDoc zoals de “diepe integratie in het HIS” visie waarbij de focus komt te liggen op het slim ondersteunen van alle “logistieke/administratieve” acties uit signalen en alerts zodat richtlijn adherent werken met NHGDoc een stuk eenvoudiger wordt en u echt tijd gaat besparen.