Acceptatie LSP en kwalificatie ZORG-ID voor APRO
17 jul, 2017

Eind juni 2017 kwalificeerde stichting Nictiz APRO voor het landelijk schakelpunt (LSP). Het eerste farmaceutisch zorgsysteem voldoet sindsdien aan de eisen die worden gesteld aan zorgtoepassingen die medische gegevens met elkaar kunnen uitwisselen. Afgelopen vrijdag maakte vZVZ bekend dat APRO ook de acceptatiefase met succes heeft doorlopen. Bovendien is APRO na Promedico-ASP als tweede zorgsysteem in Nederland door vZVZ gekwalificeerd voor ZORG-ID: een generiek, centraal, veilig en vertrouwd platform voor identificatie, authenticatie en autorisatie (safe signing) in de zorg.

Bij de kwalificatie voor het LSP is de technische werking van de gegevensuitwisseling voor APRO goedgekeurd. Tijdens de acceptatietest werd beoordeeld of het systeem voor de gebruiker ook acceptabel werkt. Nu deze test met succes is afgerond, voldoet APRO aan alle criteria voor aansluiting op het LSP. Het innovatieteam dat APRO ontwikkelt, heeft gebruik gemaakt van de kennis van het team van Promedico-VDF, het huisartsinformatiesysteem voor de apotheekhoudende huisartspraktijk. Ook vZVZ, de vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie, en Nictiz zelf zijn zeer behulpzaam geweest. Lees ook: APRO gekwalificeerd voor het LSP

Vanmorgen kreeg Promedico meer goed nieuws over APRO. Het farmaceutisch zorgsysteem is door vZVZ gekwalificeerd voor ZORG-ID, het onafhankelijke platform dat identificatie, authenticatie en autorisatie faciliteert. Dit betekent dat gebruikers van APRO middels de UZI-pas onder andere veilig in kunnen loggen en berichten voor het LSP kunnen ondertekenen. Ook voor de kwalificatie voor het platform maakte het innovatieteam gebruik van de kennis die al bij Promedico aanwezig is. Eerder deze maand werd Promedico-ASP namelijk als eerste zorgsysteem gekwalificeerd voor ZORG-ID. Lees meer over ZORG-ID.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...