Acceptatie LSP en kwalificatie ZORG-ID voor APRO
17 juli 2017

Eind juni 2017 kwalificeerde stichting Nictiz APRO voor het landelijk schakelpunt (LSP). Het eerste farmaceutisch zorgsysteem voldoet sindsdien aan de eisen die worden gesteld aan zorgtoepassingen die medische gegevens met elkaar kunnen uitwisselen. Afgelopen vrijdag maakte vZVZ bekend dat APRO ook de acceptatiefase met succes heeft doorlopen. Bovendien is APRO na Promedico-ASP als tweede zorgsysteem in Nederland door vZVZ gekwalificeerd voor ZORG-ID: een generiek, centraal, veilig en vertrouwd platform voor identificatie, authenticatie en autorisatie (safe signing) in de zorg.

Bij de kwalificatie voor het LSP is de technische werking van de gegevensuitwisseling voor APRO goedgekeurd. Tijdens de acceptatietest werd beoordeeld of het systeem voor de gebruiker ook acceptabel werkt. Nu deze test met succes is afgerond, voldoet APRO aan alle criteria voor aansluiting op het LSP. Het innovatieteam dat APRO ontwikkelt, heeft gebruik gemaakt van de kennis van het team van Promedico-VDF, het huisartsinformatiesysteem voor de apotheekhoudende huisartspraktijk. Ook vZVZ, de vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie, en Nictiz zelf zijn zeer behulpzaam geweest. Lees ook: APRO gekwalificeerd voor het LSP

Vanmorgen kreeg Promedico meer goed nieuws over APRO. Het farmaceutisch zorgsysteem is door vZVZ gekwalificeerd voor ZORG-ID, het onafhankelijke platform dat identificatie, authenticatie en autorisatie faciliteert. Dit betekent dat gebruikers van APRO middels de UZI-pas onder andere veilig in kunnen loggen en berichten voor het LSP kunnen ondertekenen. Ook voor de kwalificatie voor het platform maakte het innovatieteam gebruik van de kennis die al bij Promedico aanwezig is. Eerder deze maand werd Promedico-ASP namelijk als eerste zorgsysteem gekwalificeerd voor ZORG-ID. Lees meer over ZORG-ID.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.