Apotheek ‘It Noard’ als eerste over op APRO
24 augustus 2017

Als eerste overstappen op een heel nieuw systeem, dat moet je durven. Apotheek It Noard uit Sneek toont lef en heeft gisterochtend (23 augustus 2017) farmaceutisch zorgsysteem APRO in gebruik genomen, hiermee is het systeem officieel gelanceerd. De twee apothekers die verantwoordelijk zijn voor It Noard hebben de keuze voor APRO gebaseerd op hun langetermijnvisie. Wij spraken met apotheker Hans Schuurman, die de beslissing toelicht.

Apotheker Schuurman kan zich niet meer herinneren hoe hij voor het eerst over APRO hoorde. Wel weet hij nog dat het september 2016 was. December dat jaar kreeg hij een demo van het zorgsysteem van directeur Marcel Bos. “Het stond toen nog wel in de kinderschoenen, maar het papierloos werken zagen we meteen als voordeel”, aldus Schuurman. Niet alleen heeft hij Apotheek Sasburg, hij beheert daarnaast Apotheek It Noard samen met Geert Struik. Die heeft op zijn beurt Apotheek Postma. In mei dit jaar was het dan ook hoog tijd dat apotheker Struik eveneens een demonstratie van APRO kreeg.

Het zorgsysteem was inmiddels verder ontwikkeld, maar volgens Schuurman is verder gekeken dan de korte termijn. “De ontwikkeling bij onze huidige leveranciers gaat langzaam. We hebben meer vertrouwen in Promedico. Communicatie met de patiënt is voor ons bijvoorbeeld erg belangrijk. Maar ook het koppelen met andere systemen. Je moet niet alles zelf willen doen.” De twee apothekers willen in de toekomst meer centraal gaan regelen, zoals smart filling en GDS. Dan is het handig om met alle drie de apotheken in APRO te werken.

Vrijdag 30 juni, nauwelijks 5 weken na de demonstratie, tekende It Noard het contract met Promedico. De woensdag daarop volgde meteen de opleiding en gister is APRO dus in gebruik genomen. Schuurman: “We zijn heel enthousiast. Hopelijk kunnen we ook snel met de andere twee apotheken over”. In oktober dit jaar wordt de volgende versie, “1.1”, opgeleverd. In deze versie komen nieuwe functionaliteiten en koppelingen met andere systemen beschikbaar.

Na de apotheek in Sneek volgt op korte termijn ook Apotheek Ter Borch.

 

 

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.