Apothekers Combinatie Veendam tekent voor APRO
18 december 2017

Niet langer ‘stilstaan’ maar de toekomst in

Begin december tekende Egbert Greving, eigenaar van Apothekers Combinatie Veendam (ACV), voor de overstap van de 6 apotheken van ACV naar APRO. Naar verwachting gaan de apotheken over op APRO in het eerste kwartaal van 2018. ACV is daarmee een van de eerste die als cluster overgaat op farmaceutisch zorgsysteem APRO dat in augustus 2017 de markt betrad. Wij spraken eigenaar Egbert Greving over de keuze voor APRO.

Sterk van invloed op de keuze voor Apro was volgens Greving het gevoel dat er iets moest veranderen: “Met onze huidige systemen voelt het alsof we stilstaan, terwijl we naar de toekomst toe willen.” Toch was het besluit om over te stappen niet zomaar gemaakt: “de keuze voor een ander AIS maak je niet zomaar, daar is een heel zorgvuldig proces aan vooraf gegaan.” In dat proces stond contact met het APRO-team centraal. Het gevoel bij Promedico was volgens Greving erg belangrijk; “We hebben steeds een heel goed gevoel gehad, en nog, bij Promedico. Er werd en wordt heel goed meegedacht.” Met het APRO-team samen is gekeken naar de mogelijkheden van het systeem én naar de wensen die ACV nog heeft. Vervolgens was het tijd voor een uitgebreide demo en feedback: “Tijdens een tweedaagse hebben we samen met alle medewerkers gekeken of APRO de goede weg was. Daarna hebben we een actielijst gemaakt met daarop wat er nog moet komen voor ons. Door dat op die manier te toetsen konden we concluderen dat we binnen enkele maanden over kunnen naar APRO.” Niet langer ‘stilstaan’ dus, Greving en de medewerkers van de verschillende apotheken van ACV kijken er naar uit: “APRO betekent in beweging komen; het is een vernieuwend pakket gebouwd op een platform waar je wél de toekomst mee in kan.”

Egbert Greving en directeur van Promedico Pita van Arkel tekenen voor de overstap van ACV naar APRO

Efficiency en lean werken

De medewerkers zijn volgens Greving dan ook ‘benieuwd en enthousiast’: “Dit is de weg die we op willen, dus waarom zou ik dan nog wachten met tekenen?” Nu er is getekend en alles in kaart is gebracht duurt het nog maximaal een paar maanden voordat de 6 apotheken de overstap definitief zullen maken. Zien ze bij ACV nog ergens tegenop? “Bij die vernieuwende manier van werken zit natuurlijk ook papierloos werken. Dat willen we graag, maar dat is ook nog even spannend, want dat wordt echt een verandering in het werkproces. Je moet toch gaan nadenken hoe je dingen doet zonder papieren recepten; dat is zeker even spannend. Tegelijkertijd is dat wel hoe we ‘lean’ gaan werken en hoe Apro gaat zorgen voor meer efficiency dus er tegenop zien? Nee dat niet!”

Naast Apothekers Combinatie Veendam tekeneden nog twee apotheken afgelopen week voor APRO. Zij zullen de overstap naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 maken.

Benieuwd naar de ervaringen van apothekers die al over zijn gestapt op APRO? Lees hier de ervaringen van apotheek It Noard uit Sneek waar in augustus als eerste werd overgegaan op APRO. Of lees hier het interview met Imma Boiten, beherend apotheker bij apotheek Ter Borch, waar APRO eind november live ging.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.