APRO gekwalificeerd voor het LSP
29 juni 2017

Stichting Nictiz, het expertisecentrum voor standaardisatie en eHealth, heeft vandaag APRO gekwalificeerd voor het Landelijk Schakelpunt (LSP). Het eerste farmaceutisch zorgsysteem voldoet hiermee aan de eisen die worden gesteld aan zorgtoepassingen die medische gegevens met elkaar kunnen uitwisselen.

Nictiz streeft naar betere gezondheid door betere informatie. In Nederland werken verschillende zorgverleners in verschillende zorgtoepassingen. Met het LSP zorgt Nictiz ervoor dat zorgverleners door goede informatieuitwisseling beter kunnen samenwerken. Om te beoordelen of de uitwisseling via het LSP van het juiste niveau is, moet ieder zorgsysteem in Nederland een kwalificatie- en een acceptatietraject doorlopen. De afgelopen tijd is Promedico druk bezig geweest het kwalificatieproces te doorlopen voor het zorgsysteem voor de apotheek. Met succes! APRO is gekwalificeerd als zorgtoepassing en de uitwisseling van medicatie- en medicatiebewakingsgegevens zijn met het farmaceutisch zorgsysteem dus goed mogelijk. Dit is erg belangrijk voor de samenwerking van de apotheker met andere zorgverleners in het medicatieproces.

Bij de kwalificatie is de technische werking van de gegevensuitwisseling goedgekeurd. Inmiddels is ook het acceptatietraject opgestart. Tijdens de acceptatietest wordt beoordeeld of het systeem voor de gebruiker ook acceptabel werkt. Zodra deze test met succes is afgerond, voldoet APRO aan alle criteria voor aansluiting op het LSP. Het innovatieteam heeft hierbij gebruik gemaakt van de kennis van het team van Promedico-VDF, het huisartsinformatiesysteem voor de apotheekhoudende huisartspraktijk. Ook vZVZ, de vereniging van zorgaanbieders voor zorgcommunicatie, en Nictiz zelf zijn zeer behulpzaam geweest.

Het farmaceutisch zorgsysteem is gebouwd met de voorwaarde multidisciplinair overleg eenvoudig te maken. Voor goed advies aan de patiënt is het onmisbaar dat alle betrokken zorgverleners over de juiste, actuele en volledige gegevens beschikken. De digitale uitwisseling via onder andere het LSP moet daarom vlekkeloos verlopen en APRO zorgt hiervoor. De software ontwikkelt zich de komende jaren alleen in hoog tempo verder en bij grote innovaties is herkwalificatie door Nictiz nodig. Wij gaan dit met veel vertrouwen tegemoet.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.