APRO: medische data veilig bij RAM Infotechnology
9 januari 2017

In de zomer van 2017 levert Promedico het eerste farmaceutisch zorgsysteem: APRO. Het systeem is de enige oplossing voor de apotheek die online wordt aangeboden. Een goed beveiligde verbinding en betrouwbaar beheer van de medische gegevens zijn hierbij een vereiste. Promedico gaat hiervoor de samenwerking aan met RAM Infotechnology. De in de zorg gespecialiseerde ICT-dienstverlener zorgt ervoor dat APRO straks probleemloos draait op servers op Nederlands grondgebied. Zo wordt privacygevoelige data uit het systeem voor de apotheek straks betrouwbaar beheerd.

Toekomstbestendige oplossing

De apotheker wordt steeds meer betrokken als medezorgverlener in het behandelproces van de patiënt. Naast de plek waar patiënten hun medicatie halen, wordt de apotheek ook steeds meer de plaats waar zij advies krijgen over goed gebruik van geneesmiddelen en over kwaliteit van leven. Deze nieuwe invulling vraagt ook om bredere digitale ondersteuning, waarbij relevante patiëntgegevens beschikbaar zijn voor de apotheker. Met deze achterliggende gedachte bouwt Promedico APRO: het eerste en toekomstbestendige farmaceutisch zorgsysteem dat goed communiceert met systemen van andere zorgverleners en met de patiënt.

Altijd en overal veilig beschikbaar

APRO is een zorgsysteem dat online wordt aangeboden. Dit heeft veel voordelen voor de apotheker: met een internetverbinding kan de zorgverlener altijd en overal gebruik maken van APRO en het systeem werkt bovendien goed op deskstops, laptops, tablets én smartphones. Met APRO staat medische data niet op een lokale server in de apotheek, maar op centrale en goed beheerde servers. De apotheker wordt hierdoor ontzorgd op het vlak van ICT; updates van het systeem en back-ups van de gegevens worden automatisch verzorgd en daarnaast zijn de servers goed beveiligd tegen brand, ongeautoriseerde toegang en diefstal doordat er uitwijklocaties zijn. Op deze manier profiteert de apotheker straks van het modernste online zorgsysteem, zonder zich zorgen te hoeven maken over de beveiliging van patiëntdata.

Samenwerking RAM Infotechnology

Voor het beheer van de servers en medische data van APRO heeft Promedico gezocht naar een geschikte partner. Dat is de gespecialiseerde managed hosting- en cloud-dienstverlener RAM Infotechnology geworden. Niels van Peer, Business Unit Director, legt uit waarom dit een uitstekende samenwerking is: “Als Nederlands bedrijf dat al ruim 15 jaar actief is in de zorg-ICT zijn wij gewend om grote aantallen patiëntdossiers te hosten. De samenwerking met Promedico past dus erg goed bij onze organisatie en we kijken uit naar APRO.”

Promedico heeft samen met RAM Infotechnology de ICT-omgeving voor APRO ingericht. vZVZ heeft deze ICT-dienstverlener geaccepteerd als goed beheerd zorgnetwerk (GZN). RAM Infotechnology is daarnaast gecertificeerd voor onder meer NEN 7510 en ISO 27001 en voldoet daarmee aan de eisen voor informatiebeveiliging in de zorg. De servers van RAM staan in het datacenter op Nederlandse bodem, waardoor medische gegevens onder de Nederlandse wet- en regelgeving vallen. Met ruime ervaring in de zorgsector en gericht op de toekomst is RAM de aangewezen partner om ervoor te zorgen dat APRO straks veilig, snel en te allen tijde beschikbaar is in de apotheek. De apotheker kan zo de zorg leveren die de patiënt mag verwachten en wordt hierbij goed ondersteund door het moderne farmaceutisch zorgsysteem.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.