APRO KNOW HOW GDS – 27 november 2019
19 december 2019

Bij de bouw van APRO staat eenvoud op nummer één. Bij alles wat we bouwen, denken we na over hoe we de ondersteuning van processen zo simpel mogelijk voor jullie kunnen maken. Dit geldt zéker voor de GDS-module. De werkzaamheden rondom GDS worden vaak door een selectief groepje assistenten uit het team uitgevoerd. Vaak horen we dat dit ingewikkeld gevonden wordt. Tótdat de apotheek overstapt op APRO! Bij de eerste kennismaking met GDS in APRO horen we geregeld hele positieve reacties.

Toch blijft iedere verandering wennen. Zelfs als deze verandering betekent dat de werkzaamheden voor de assistentes eenvoudiger worden. Om jullie hiermee op weg te helpen, organiseren we regelmatig APRO KNOW HOW-sessies.

November 2019

In november stond de APRO KNOW HOW GDS-sessie in het teken van GDS. Na de bekendmaking van de datum stroomden de aanmeldingen binnen. De sessie zat dan ook al snel vol!

De sessie was druk bezocht

KNOW HOW

Delen van Informatie en tips & tricks kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Voor deze sessie hebben we gekozen voor een quiz. We hadden stellingen en vragen opgesteld die de deelnemers via een app op hun mobiele telefoon konden beantwoorden. Er zaten natuurlijk een paar ‘instinkers’ bij. Na iedere vraag werden de antwoorden anoniem getoond en zag je duidelijk waar de aandachtsgebieden lagen. Onder de deelnemers waren er zéker uitschieters die de quizmaster versteld hebben doen staan!

“Wat een leuke manier om kennis met elkaar te delen, de competitie zat er goed in!”

Na iedere vraag werden de antwoorden anoniem getoond en zag je duidelijk waar de aandachtsgebieden liggen.

De antwoorden worden bekeken…

Onderwerpen

Verschillende onderwerpen rondom GDS zijn in de quiz de revue gepasseerd. De vragen die in de quiz gesteld werden, schoten van links naar rechts, waarbij de GDS-module de gemeenschappelijke deler was. Een greep uit de vragen die gesteld werden:

  • “Hoe voeg je eenvoudig een nieuwe patiënt aan je GDS-groep toe?”
  • “Hoe wijzig je het gebruik van 1d1t naar 2d1t?”
  • “Hoe geef je aan op welk tijdstip medicatie moet worden ingenomen (bijvoorbeeld Acenocoumarol)?”
  • “Hoe maak je overbruggingsmedicatie aan?”
  • “Wat betekent synchroniseer uitvulstromen, zichtbaar bij de distributiegroep?”

De vragen nodigden ook uit tot het onderling uitwisselen van informatie. Zo bleek de vraag over hoe je nu het beste bepaade doseringen kunt invoeren heel zinvol. Er werd uitgebreid gediscussieerd over de antwoorden.

Er werd druk gediscussieerd over de vragen én natuurlijk de antwoorden!

Nieuwsgierig?

Maak jij gebruik van APRO en ben je nieuwsgierig geworden naar aanleiding van deze KNOW HOW? Dat is goed nieuws want in 2020 gaan we meer van deze sessies organiseren!

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.