De Gebruikersvereniging APRO
31 okt, 2022

‘’Wij behartigen de belangen van APRO-gebruikers’’

 

Begin 2021 is de Gebruikersvereniging APRO opgericht. De gebruikersvereniging behartigt de belangen van APRO gebruikers. Enerzijds door structureel, op bestuurlijk niveau, te overleggen met de directie van Promedico en landelijke overlegtafels. Anderzijds door de activiteiten van de softwarecommissie, die vanuit de gebruikersvereniging opgesteld is. Zij komen tweemaal per jaar samen om de ontwikkelingen en prioritering van APRO door te nemen met de productontwikkelaars van Promedico. Arjen Ypma is bestuurslid bij de APRO gebruikersvereniging en hij vertelt je er in dit artikel meer over.

Arjen: ‘’De APRO gebruikersvereniging is opgericht om de belangen van APRO gebruikers te behartigen. Hierbij staat de ontwikkeling en verbetering van APRO centraal. Als bestuur van de gebruikersvereniging nemen wij deel aan meerdere landelijke overlegtafels. Zo zijn we vertegenwoordigd in NedAIS, de landelijke vereniging voor AIS-gebruikers. NedAIS heeft regelmatig overleggen met o.a. het KNMP, de Z-index, NMVO, Nictiz en VZVZ. Hier worden issues besproken die de gehele ICT van de openbare farmacie aan gaan.’’

‘’Ook wordt er vanuit de gebruikersvereniging een softwarecommissie opgesteld. De softwarecommissie telt zeven leden, samengesteld vanuit verschillende disciplines: assistentes, farmaceutisch managers en apothekers. De softwarecommissie komt meermaals per jaar samen. Ook hier is altijd minimaal één bestuurslid bij aanwezig.’’

Verder hebben wij als gebruikersvereniging de broncode van APRO veiliggesteld middels een Escrow-regeling. Mocht er onverhoopt iets met Promedico gebeuren, dan is de code van het softwareprogramma geborgd voor de gebruikers.’’

Communicatie tussen gebruiker en ontwikkelaar staat voorop

Communicatie tussen de gebruikersvereniging en Promedico staat centraal. Er valt namelijk veel van elkaar te leren, op deze manier wordt innovatie binnen APRO gestimuleerd.

Binnenkort zal er naast de softwarecommissie ook een APRO-forum beschikbaar zijn. Het forum zal direct toegankelijk zijn vanuit APRO en wordt gemodereerd door de leden van de softwarecommissie. Alle APRO gebruikers hebben toegang tot het forum. Hier kan je verschillende topics bekijken, aanmaken of aanvullen.

Aanmelden bij de gebruikersvereniging van APRO is geheel kosteloos

Aanmelden bij de gebruikersvereniging van APRO is geheel kosteloos, zegt Arjen. “Het lidmaatschap is gratis, dit wordt mogelijk gemaakt door een compensatie op de APRO facturen”. Gebruikers kunnen kosteloos actief deelnemen aan het APRO-forum en zich eventueel aanmelden voor de softwarecommissie. Dit is een roulerend systeem waarin zowel apothekers, farmaceutisch managers als assistentes om de drie tot zes jaar wisselen met nieuwe kandidaten.

Nieuwe klanten kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier, die ze bij de offerte krijgen. Bestaande klanten die zich nog niet aangemeld hebben, kunnen zich zowel richten tot hun accountmanager als tot ons via info@gvapro.nl of via het contactformulier op de website.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Gegevensbeveiliging bij Promedico & Omnihis

Gegevensbeveiliging bij Promedico & Omnihis

‘’Standaard hebben wij geen toegang tot persoonsgegevens’’   Een data lek. Je hebt er vast wel eens over gehoord of gelezen. Misschien heb je zelfs wel eens een e-mail of brief gehad van een instantie met de vermelding dat bepaalde gegevens...