Eenvoudig volledige substitutie tijdens het uitvullen
15 januari 2019

Je hebt het ene label aangeschreven, maar tijdens het uitvullen kom je erachter dat een ander label voorradig is. Dat betekent vaak dat je het recept weer moet verwijderen en opnieuw in moet voeren…

Mede door het preferentiebeleid en de lange nazendlijsten gebeurt het in praktijk veel dat labels moeten worden omgezet. Dat kost een hoop extra tijd en het gebeurt in de drukte regelmatig dat hierdoor iets anders wordt aangeschreven dan wat er wordt meegegeven. Het gevolg: voorraadverschillen, een groter risico op declaratiefouten en wederom extra werk om alles weer goed te krijgen.

De oplossing hiervoor? Intelligente artikelselectie en optimale ondersteuning van label wijziging bij het uitvullen. Intelligente artikelselectie ondersteunt jou allereerst al in het voorschrijven. Hierdoor schrijf jij altijd direct het juiste label aan, gebaseerd op alle parameters (zoals voorkeursproduct, preferentiebeleid en beschikbaarheid van medicatie), zonder dat je deze zelf hoeft te doorlopen. (lees hier meer over intelligente artikelselectie) Daarnaast zorgt APRO’s ondersteuning van substitutie bij het uitvullen ervoor dat je, mocht je tóch een ander label willen uitvullen dan aangeschreven, je deze gemakkelijk wijzigt.

Hoe dat eruit ziet? In het uitvulscherm kun je het doosje dat wordt uitgevuld scannen. Het systeem herkent de barcode, signaleert zelf dat dit een ander label is ten opzichte van het aangeschreven label en stelt voor om het aangeschreven artikel hierop aan te passen (controle hiervan vindt plaats op PRK niveau). APRO neemt je ‘mee’ naar het aanschrijfscherm waarin het juiste label gepresteerd staat.

Jij rondt vervolgens het scherm af, klikt op afronden en keert automatisch terug naar het uitvulscherm waar je het artikel kunt scannen. Met een paar klikken heb je zo het artikel voor de patiënt omgezet, is je voorraad goed aangepast en je declaratieregel correct ingevuld.

Het resultaat? Met enkele klikken zorg je eenvoudig voor een volledige en correcte substitutie tijdens het uitvullen. Jij bespaart tijd en gedoe en het uitgeleverde artikel correspondeert altijd met het aangeschreven artikel. Zo voldoe je meteen aan wet- en regelgeving en klopt je voorraad beter.

Tel je voorraadcorrecties en win taart

Nog niet overtuigd van hoeveel dit je oplevert? Tel een dag lang hoeveel voorraadcorrecties er moeten worden gedaan in jouw apotheek om tot een correcte voorraad te komen. Na een halve dag zal je je verbazen over hoeveel tijd het je dagelijks kost! En heb je de test uitgevoerd? Laat het ons via social media weten en maak meteen kans op een heerlijke APRO taart!

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.