Exclusieve samenwerking Zorg-IT en Promedico voor farmaceutisch zorgsysteem APRO
4 aug, 2017

Automatiseringspartner Zorg-IT en softwareleverancier voor de eerstelijnszorg Promedico hebben een exclusieve samenwerking getekend voor farmaceutisch zorgsysteem APRO. De samenwerking heeft betrekking op alle implementaties van APRO, het nieuwe zorgsysteem voor de apotheek, in het noordoosten van Nederland. Wanneer Promedico in deze regio APRO implementeert, verzorgt Zorg-IT de technische implementatie en ondersteuning en het onderhoud van hard- en software bij de apotheek. Ook andersom is het partnership exclusief: bij iedere nieuwe apotheek die gebruik maakt van de diensten van Zorg-IT wordt alleen APRO als zorgsysteem geïmplementeerd.

Promedico, van oorsprong leverancier van huisartsinformatiesystemen, kondigde eind 2015 aan dat het een compleet nieuw systeem voor de apotheek ging ontwikkelen. Deze zomer komt het farmaceutisch zorgsysteem APRO beschikbaar. De samenwerking met Zorg-IT is van grote waarde voor Promedico als softwareleverancier. De ICT-dienstverlener heeft namelijk een omvangrijk aantal apotheken als klant en heeft daardoor onmisbare ervaring in de eerstelijnszorg.

Promedico en Zorg-IT vullen elkaar niet alleen aan op het gebied van producten en diensten. Beide leveranciers profiteren van elkaars uitgebreide netwerk. De samenwerking is dan ook een belangrijke strategische keuze met een persoonlijke ondertoon. Zo stelt Eddy Liefferink, één van de eigenaren van Zorg-IT, dat ook de klik met Promedico als bedrijf van cruciaal belang was voor de samenwerking: “Wij zochten een betrouwbare en vooruitstrevende partner om met ons aan nieuwe dingen te werken. De klik met Promedico was er meteen, de samenwerking is daardoor heel prettig; Promedico voelt als een warme deken.”

De exclusiviteit met Zorg-IT geldt overigens alleen in de noordoostelijke regio en voor nieuwe implementaties. De huidige apotheken die klant zijn van Zorg-IT, hoeven dus niet over te stappen op APRO en behouden de bestaande serviceverlening. Tegelijkertijd kunnen ook apotheken uit andere regio’s voor APRO kiezen in combinatie met een andere automatiseringspartner.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...