Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, vindt Promedico het belangrijk dat APRO aansluit bij de behoeften van de apotheek en het team, en daarmee dat de doorontwikkeling in lijn is met de wensen van de markt. Input van onze gebruikers is daarvoor belangrijk! Deze halen we dan ook graag op tijdens de gebruikerssessies. Hoe we deze sessies vorm geven lees je hier. Hieronder een kort verslagje van de laatste gebruikerssessie die in november was.
November 2019
Er was een groot aantal apothekers aanwezig tijdens de gebruikerssessie in november. Promedico is daar heel blij mee; hoe meer input, hoe liever!

Er was een mooie groep apothekers vertegenwoordigd bij de gebruikerssessie.
Kijkje in de toekomst
De bijeenkomst startte met samen kijken naar de functionaliteiten die op dit moment ontwikkeld worden voor de aankomende release en verder kijken naar de plannen voor het komende kwartaal. Dit geeft een goed beeld van de onderwerpen waaraan gewerkt wordt en geeft de mogelijkheid om bij te stellen, mocht dat nodig zijn.
“Het is goed om te horen welke ontwikkelingen APRO het komende kwartaal gaat doormaken, dat geeft duidelijkheid en visie!”
Prioritering
Vervolgens was het tijd om prioriteiten te stellen voor een aantal onderwerpen. Dit doen we door de onderwerpen op het bord te tonen. Daarna zijn de gebruikers aan zet. De prioritering verdelen we op basis van een budget dat iedere aanwezige ontvangt aan het begin van de sessie. Vervolgens verdeelt iedereen zijn of haar budget over de voor hem/haar belangrijkste funcitonaliteiten. Hiermee geef je jouw prioritering aan. Wil je graag een paar ‘kleine’ functionaliteiten ontwikkeld zien, prima! Wil je liever een ‘grotere’ investeringen doen, dan besteed je hier je budget aan!

Het bord nadat alle prioriteiten gesteld zijn… Het uiteindelijke resultaat is te lezen in de releasenotes van APRO!
Resultaat
De apothekers denken bij Promedico daadwerkelijk mee met de doorontwikkeling van APRO. Tijdens de gebruikerssessie werd er flink gediscussieerd over de verschillende onderwerpen. Daarnaast leverde de prioritering duidelijke en concrete input op voor de doorontwikkeling van APRO. In de bijeenkomst van november werd het meeste budget verdeeld over onder andere de communicatie met huisartsen op gebied van autorisatieverzoeken, uitbreiding van mogelijkheden assortimentsbeheer en het aan kunnen schrijven en factureren van eigen artikelen.
En nu…?
Op dit moment zijn de business analisten uit het APRO-team druk aan het werk met de uitkomsten van de sessie. Vervolgens zal hun werk overgedragen worden aan onze ontwikkelaars waarna zij hier concreet mee aan de slag gaan. Het hele traject van uitwerken totdat de functionaliteit beschikbaar is in APRO, heeft een gemiddelde doorlooptijd van ongeveer 2 maanden.
“Het is geweldig om in een release van APRO de functionaliteit te zien waar mijn voorkeur naar uit ging tijdens de gebruikerssessie!”
Op deze manier zorgen we ervoor dat APRO een product is ‘van apothekers, voor apothekers‘.