Informatie naar patiënt via veilige e-mail
23 sep, 2019

Het leveren van een Nederlandstalige bijsluiter bij een medicijn is verplicht maar het opzoeken of kopiëren van een bijsluiter is een hels karwei. Om dit handiger te maken, heeft APRO een slimme oplossing bedacht die ook snel, makkelijk en praktisch is.

Als je medicatie uitgeeft aan een cliënt en je wilt (of moet) een bijsluiter meeleveren, dan kun je dit eenvoudig doen door deze optie aan te vinken en te klikken op de button ‘Verstuur per e-mail’. Dit kan natuurlijk alleen als de cliënt een e-mailadres heeft doorgegeven en als hij toestemming heeft gegeven om per mail informatie te delen. Uiteraard gebeurt dit mailen veilig. Op deze manier kun je via APRO ook voorlichtingsinformatie-folders delen.

Vanzelfsprekende service

Het klinkt zo vanzelfsprekend, informatie toesturen via de e-mail. Dat is het vanaf nu ook. Je biedt de service dat een cliënt zijn geneesmiddelinformatie of bijsluiter ontvangt per mail en kan nalezen op een moment dat het hem uitkomt.

De zekerheid van beveiligd mailen

Als zorgverlener kun je erop vertrouwen dat het mailen vanuit APRO veilig gebeurt: volgens geldende AVG-wet- en regelgeving.

Besparing van tijd en papier

Beveiligd e-mailen maakt het printen van bijsluiters en patiëntinformatie overbodig. Het direct vanuit APRO kunnen mailen bespaart op deze manier veel papier. En het bespaart de tijd, die het voorheen vroeg om folders te printen, sorteren en te actualiseren.

Altijd actueel

Daarnaast ben je er op deze manier altijd zeker van, dat de cliënt de meest actuele versie ontvangt. Onderhoud vindt automatisch plaats.

De werkwijze in detail

Iris van Köhlen van Cleef, Promedico-accountmanager en APRO-deskundige: “In Apro leg je het e-mailadres vast bij de patiëntgegevens. Ook registreer je daar of de patiënt toestemming geeft om per mail met hem of haar contact op te nemen.”

“In het uitgiftescherm worden de ter-hand-te-stellen artikelen getoond voor desbetreffende cliënt. Zodra medicatiebegeleiding nodig is, zie je per artikel bijpassende begeleidingstekst naar voren komen. Hier krijg je naast de mondelinge begeleiding, ook de UI-online documenten gepresenteerd. Als je deze documenten aanklikt, worden ze geopend in je scherm en kun je ze doornemen samen met de cliënt. Wil je ze vervolgens per mail delen met de cliënt, zet je simpelweg een vinkje voor het betreffende document en klik je op de button ‘Verstuur per mail’. De cliënt ontvangt de gekozen documenten per beveiligde mail.”

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...