Intelligente artikelselectie bij aanschrijven
8 januari 2019

Preferentiebeleid, beperkte beschikbaarheid van veel medicatie in de markt, eventuele medische noodzaak voor een patiënt en je eigen voorkeuren en assortiment als apotheker. Het zijn allemaal factoren die het aanschrijven van het juiste label van een medicijn soms tot een ware uitdaging maken.

Het, veelal handmatig of via externe koppelingen, nalopen van al deze punten is een hoop werk, foutgevoelig en vertraagt het aanschrijfproces enorm. Dat is onhandig én onnodig: want slimme software kan dit eenvoudig en automatisch voor je doen! Met intelligente artikelselectie worden al deze factoren automatisch voor jou nagelopen; van preferentiebeleid, tot het voorkeursproduct en de parameters van de apotheek zelf (zoals voorraad, favoriet en uitverkoop). Met als resultaat dat jij tijdens het aanschrijven in een handig overzicht alle mogelijke keuzes ziet. In het screenshot hieronder zie je hoe dat er in APRO uit ziet.

In het overzicht staat het best passende product altijd bovenaan. Daarnaast helpt aanvullende informatie over de verschillende labels jou om de juiste keuze te maken. Handige icoontjes symboliseren bijvoorbeeld of het product behoort tot het lokale assortiment (het ‘huisje’ icoontje), of het in de uitverkoop is (‘prijskaartje’), dat het door de apotheek is gemarkeerd als favoriet (‘sterretje’) of dat het artikel geblokkeerd is (‘verbodsbord’). En, nuttige toevoegingen tonen de hoeveelheid voorraad en of het product preferent (Pref) of niet preferent (NPrf) is.

Zo maakt intelligente artikelselectie aanschrijven een stuk eenvoudiger en overzichtelijker, en jouw werk daarmee leuker.

We hebben de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Aanschrijven gaat snel en efficiënt want je hebt automatisch alle informatie die je nodig hebt, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken:
  In één overzicht zie je alle mogelijkheden, niet alleen van het lokale assortiment maar afgestemd op het volledige preferentiebeleid
  – Handige symbolen en toevoegingen zorgen dat je inzicht hebt in de voors- en tegens van een alternatief label
  Automatische ontsluiting van patiëntvoorkeur tijdens artikelselectie zorgt ervoor dat jij nooit een memo over het hoofd ziet en de patiënt dus altijd het juiste label meekrijgt
 • Je schrijft dus direct het juiste label aan, gebaseerd op alle parameters, zonder dat je deze zelf hoeft te doorlopen (waardoor je ook meteen tijd en werk bespaart)
 • Je hoeft niet meer naar de kast te lopen om te kijken welk artikel je zou moeten aanschrijven want dit is direct zichtbaar in APRO
 • De kans op fouten is veel kleiner doordat alle parameters zijn doorlopen én heb je minder omzettingen (en dus werk) achteraf omdat je een label tóch niet op voorraad had of iets anders aan had moeten schrijven
 • Direct het juiste label betekent veel minder afkeuringen door de zorgverzekeraar

Kortom: jij werkt prettiger doordat je alle informatie die je nodig hebt tijdens het aanschrijven in een overzicht op je scherm hebt.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.