Koppeling APRO en MediCheck in productie
3 mrt, 2020

Verhogen medicatieveiligheid en efficiëntie

Promedico heeft samen met MediCheck een koppeling tot stand gebracht waardoor de papieren toedienlijsten van apotheken tot het verleden behoren. Apotheken die gebruik maken van APRO, delen hiermee digitaal informatie die voorheen op papier werd gedeeld met de zorgverleners. Hierdoor wordt de medicatieveiligheid verhoogd.

MediCheck is een elektronisch toedienregistratiesysteem (ETDR) dat het toedienen van medicatie direct digitaal registreert. Door het systeem te koppelen met APRO, beschikt de zorgverlener overal en altijd over de meest actuele medicatie-informatie. Hierdoor is het voor de apotheken niet meer nodig papieren toedienlijsten te maken. Bijkomend voordeel is dat zorgverleners (spoed)mutaties direct doorkrijgen en notities van zorgprofessionals voor alle betrokkenen toegankelijk zijn. Dit zorgt niet alleen voor verhoging van de medicatieveiligheid, maar resulteert ook in verbetering van efficiëntie en verlaging van de kosten.

Vier apotheken live

De Zorggroep in Limburg heeft ervoor gekozen MediCheck in te zetten voor elektronische toedienregsitratie. Bij drie APRO-apotheken binnen deze groep –Apotheek Groenveld, Apotheek Pans en Apotheek vanNoord – is de koppeling gemaakt. Daarnaast is de koppeling actief bij Apotheek Maar.

“Vanaf nu is het mogelijk om vanuit APRO met een druk op de knop de toedienregistratie, de voormalige aftekenlijsten, van de thuiszorgorganisaties te actualiseren. Efficiënt en gebruiksvriendelijk. Hierdoor beschikken onze thuiszorgorganisaties altijd en overal over de meest actuele informatie. Ik ben zeer tevreden over de koppeling tussen APRO en MediCheck.” – Arjen Ypma, Apotheek vanNoord

Interesse in de koppeling

Voor alle apotheken die APRO gebruiken, is de koppeling met het ETDR van MediCheck beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met je APRO-accountmanager.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...