Koppeling APRO en MediCheck in productie
3 maart 2020

Verhogen medicatieveiligheid en efficiëntie

Promedico heeft samen met MediCheck een koppeling tot stand gebracht waardoor de papieren toedienlijsten van apotheken tot het verleden behoren. Apotheken die gebruik maken van APRO, delen hiermee digitaal informatie die voorheen op papier werd gedeeld met de zorgverleners. Hierdoor wordt de medicatieveiligheid verhoogd.

MediCheck is een elektronisch toedienregistratiesysteem (ETDR) dat het toedienen van medicatie direct digitaal registreert. Door het systeem te koppelen met APRO, beschikt de zorgverlener overal en altijd over de meest actuele medicatie-informatie. Hierdoor is het voor de apotheken niet meer nodig papieren toedienlijsten te maken. Bijkomend voordeel is dat zorgverleners (spoed)mutaties direct doorkrijgen en notities van zorgprofessionals voor alle betrokkenen toegankelijk zijn. Dit zorgt niet alleen voor verhoging van de medicatieveiligheid, maar resulteert ook in verbetering van efficiëntie en verlaging van de kosten.

Vier apotheken live

De Zorggroep in Limburg heeft ervoor gekozen MediCheck in te zetten voor elektronische toedienregsitratie. Bij drie APRO-apotheken binnen deze groep –Apotheek Groenveld, Apotheek Pans en Apotheek vanNoord – is de koppeling gemaakt. Daarnaast is de koppeling actief bij Apotheek Maar.

“Vanaf nu is het mogelijk om vanuit APRO met een druk op de knop de toedienregistratie, de voormalige aftekenlijsten, van de thuiszorgorganisaties te actualiseren. Efficiënt en gebruiksvriendelijk. Hierdoor beschikken onze thuiszorgorganisaties altijd en overal over de meest actuele informatie. Ik ben zeer tevreden over de koppeling tussen APRO en MediCheck.” – Arjen Ypma, Apotheek vanNoord

Interesse in de koppeling

Voor alle apotheken die APRO gebruiken, is de koppeling met het ETDR van MediCheck beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met je APRO-accountmanager.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.