Niet meer zoeken in je apotheek?
29 november 2018

Niet meer zoeken in je apotheek maar direct in het systeem kunt zien waar alles is: met APRO is het mogelijk. APRO staat voor efficiënt en volledig papierloos werken, en dat gaat veel verder dan het digitaal verwerken van een recept. Denk aan een volledig digitale recept-flow, waardoor je geen papieren briefje meer nodig hebt om te weten bij welke stap in het proces een recept zich bevindt.

Hoe ziet dat er dan precies uit? Allereerst heel netjes en overzichtelijk; want allerlei rondslingerende bakjes en stapels papier zijn verleden tijd wanneer alles digitaal kan..

Normaal wordt een recept zodra het binnenkomt in jouw systeem verwerkt en print jij een papieren receptbriefje uit. Vervolgens begint het briefje aan een reis door de apotheek waarbij het recept wordt uitgevuld, het etiket wordt geplakt en je alles controleert. Het briefje wordt per stap verplaatst, het moet immers dáár zijn waar het proces zich op dat moment bevindt. Ook voorzie je het briefje van controle parafen en eventuele aanvullende informatie. Bijvoorbeeld over medicatiebewakingsmeldingen, bestelinformatie, aanvullende voorlichtingsinformatie of met iets dat je nog graag wilt navragen bij de patiënt wanneer die langs komt. Tot slot wordt het (van alle informatie voorziene) receptbriefje – na aflevering van de medicatie aan de patiënt – gedigitaliseerd en opgeslagen in het dossier van de patiënt.

Alle stappen zijn doorlopen en de patiënt heeft zijn medicatie, maar echt efficiënt loopt het proces zo niet, toch? Je moet immers continu zoeken naar waar in het proces het recept zich bevindt. En, zodra je dat weet moet je opnieuw zoeken tussen de stapels papieren bij aanschrijven, uitvullen en bestellen of naar het juiste artikel bij controleren. Het gebeurt vaak dat iets wel in het systeem staat maar je het niet direct kunt vinden. Je vraagt het je collega’s, maar als zij het ook niet weten begint je zoektocht door de apotheek.

Dit alles is verleden tijd met APRO. Een volledig digitale flow in de apotheek betekent namelijk dat iedere stap in het proces digitaal wordt ondersteund. Wanneer een stap is doorlopen wordt de status van het recept automatisch aangepast in het systeem. Hetzelfde geldt voor het toevoegen van extra informatie of het bestellen van een medicijn. Alles wordt al tijdens het proces geregistreerd in APRO. Hierdoor is alle informatie over een recept eenvoudig inzichtelijk. Van waar in het proces het recept zich bevindt, tot de status van een bestelling, aanvullende patiëntinformatie en de Track & Trace locatie van een recept: het staat allemaal in APRO.

Hierdoor heb jij ten alle tijde snel en eenvoudig inzicht in de status van recepten en behoud je het overzicht in de apotheek. Jij en je collega’s werken efficiënter doordat het proces direct digitaal wordt ondersteund en de apotheek ziet er opgeruimd en rustig uit wanneer alle receptbriefjes, stapeltjes, etiketten die rondslingeren, bakjes waar de briefjes uitpuilen en post-it briefjes met terugbel-verzoeken zijn verdwenen.

Meer weten over APRO? Lees hier meer.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.