Efficiënter aanschrijfproces: Optimaal Aanschrijven
3 maart 2021

Sinds begin 2021 is APRO gestart met een nieuwe koppeling met Mosadex en NControl: Optimaal Aanschrijven. 

Met deze nieuwe koppeling wordt er een advies gegenereerd voor een recept dat in de aanschrijfbuffer staat. In sommige gevallen weten de medewerkers nog niet eens dat er een recept is, maar APRO heeft al bedacht wat je moet gaan doen!

Promedico en Ncontrol zetten hiermee een volgende stap in het verder vereenvoudigen van het aanschrijfproces. Met de introductie van Optimaal Aanschrijven krijgen APRO gebruikers naast de al bekende adviezen op patiëntvoorkeur, PRF en Mandaat nu ook advies rekening houdend met beschikbaarheid bij de groothandel en geldende marge. In het scherm van productselectie wordt nu voor het aanschrijven een top 3 getoond van middelen die voor u en de patiënt de beste keus zijn met in achtneming van bovenstaande parameters. Hierdoor zijn aanpassingen tijdens of na het aanschrijven verleden tijd.

Op het moment dat de apotheek afspraken heeft gemaakt met de leverancier, wordt een bepaald product label als eerste (advies) getoond. Dit geschiedt op basis van algoritmes die gebaseerd zijn op verschillende aspecten zoals prijzen, verzekering, etc. 

Dit gebeurt reeds in grote mate, maar pas achteraf tijdens het aanschrijven, wat niet erg efficiënt is. 

Het is een mijlpaal in een mooie samenwerking tussen Mosadex, Ncontrol en Promedico (APRO). Iedereen is dan ook trots op zijn of haar bijdrage aan dit ontwikkelingstraject.

 

dashboard optimaal aanschrijven

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.