Promedico en APRO officieel NEN en ISO gecertificeerd
16 april 2018

Na een uitgebreid traject te hebben doorlopen kunnen wij met trots mededelen dat Promedico ICT B.V. en Apro B.V. op 26 maart jongstleden officieel gecertificeerd zijn voor de ISO 27001 (informatiebeveiliging), de ISO 9001 (kwaliteitsmanagementsysteem) en de NEN7510 (informatiebeveiliging in de zorg). Waarvoor wij sinds 1 september 2017 al een third party memorandum hadden. Als softwareleverancier binnen de zorg zijn kwaliteit en veiligheid voor ons uiteraard van groot belang. Wij werken dagelijks dan ook hard om onze kwaliteit en veiligheid continu te handhaven. De behaalde certificaten getuigen hiervan en laten zien dat wij voldoen aan de huidige én toekomstige wet- en regelgeving.

Dat het toepassen van de wet- en regelgeving nu is bekroond met deze certificeringen komt uiteraard niet uit de lucht vallen. In januari 2018 vonden de eerste gesprekken tussen de directie en de auditoren van de KIWA omtrent ons kwaliteitsmanagementsysteem reeds plaats. Hierop volgde drie intensieve audit dagen waarna door KIWA de certificeringen op 26 maart werden verstrekt.

De drie behaalde certificeringen omvatten tezamen de richtlijnen waaraan wij als ICT-leverancier binnen de zorg dienen te voldoen. De ISO 9001 omvat ons kwaliteitsmanagementsysteem, hetgeen er onder andere betrekking op heeft dat wij kwalitatief goede releases uitbrengen en hiervoor adequaat omgaan met het release- en ontwikkeltraject. Voor onze klanten houdt dit bijvoorbeeld ook in dat wij niet zomaar testen met klantsystemen. Daarnaast omvat de ISO 9001 evenals de ISO 27001 ook regels omtrent het inhuren van nieuwe medewerkers. Dit houdt bijvoorbeeld in dat nieuwe medewerkers over een VOG dienen te beschikken en een geheimhoudingsverklaring dienen te ondertekenen. De NEN 7510 vormt tot slot een aanvulling op de ISO 27001 met specifieke eisen omtrent informatiebeveiliging in de zorg.

Naar aanleiding van de behaalde certificeringen worden door KIWA jaarlijkse controles uitgevoerd op verbetertrajecten. Daarnaast volgt over 3 jaar weer een volledige audit.

Wij zijn trots op het behalen van deze certificeringen en blijven ook in de toekomst uiteraard streven naar optimale kwaliteit en beveiliging.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.