Roadshows APRO druk bezocht
22 mei, 2017

APRO: er is inmiddels veel over gezegd en geschreven. Maar zien is geloven! De roadshow over het eerste farmaceutisch zorgsysteem werd dan ook alle vier de avonden druk bezocht. En APRO werd zeer enthousiast ontvangen door in totaal ruim 100 aanwezigen. De bezoekers waren niet alleen onder de indruk van de eerste versie van APRO. Ook de toekomstmogelijkheden van het zorgsysteem op korte en langere termijn maken APRO erg interessant voor zowel zorgverleners uit de apotheek als collega’s uit de huisartspraktijk. “Ik ben er ondertussen wel uit dat ik er op den duur niet onderuit kan dat ik over moet op APRO”, aldus apotheker Mark Slager.

Promedico heeft meer dan dertig jaar ervaring in de eerstelijnsgezondheidszorg. Samenwerking is altijd belangrijk geweest voor zorgverleners, maar de behoefte aan digitale uitwisseling van gegevens, ook met patiënten, neemt steeds meer toe. Het werd voor Promedico dan ook steeds duidelijker dat het nodig was een nieuw zorgsysteem voor de apotheek te ontwikkelen, dat naadloos aansluit op het huisartsinformatiesysteem. Tijdens zijn welkomstwoord lichtte directeur van Promedico Marcel Bos dit toe. NAPCO-voorzitter Bas Arents schetste tijdens zijn presentatie een beeld van de hedendaagse uitdagingen. De huidige systemen hebben technische grenzen en daardoor ook functionele beperkingen. Maar ook in de samenwerking met huisartsen is er een grote wens voor betere informatie-uitwisseling.

Apotheker Aouktje Kaspers demonstreerde vervolgens APRO. Tussendoor was er ruimte voor vragen en die werden dan ook ruimschoots gesteld. De eerste versie van het farmaceutisch zorgsysteem werd erg goed ontvangen. Bovendien was iedereen onder de indruk van de ontwikkelsnelheid. De “versie 1.1” die in oktober gepland staat, bevat al zoveel meer dan de eerste versie die deze zomer klaar is. APRO wordt namelijk gebouwd op het innovatie ontwikkelplatform Outsystems. Met deze techniek kan er snel code gegenereerd worden, waardoor veranderingen in wet- en regelgeving en wensen van zorgverleners en patiënten snel doorgevoerd kunnen worden. APRO is dus niet alleen nu een goede keuze voor de apotheek, maar blijft ook in de toekomst het best passende zorgsysteem voor de apotheek.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...