Volledige ondersteuning voor GDS en PAH verwerking
19 feb, 2019

Het verwerken van GDS en PAH is vaak een hele klus. Ervoor zorgen dat iedere patiënt het juiste label aangeschreven krijgt, passend bij de patiënt (afgestemd op medische noodzaak, preferentiebeleid en zoveel mogelijk passend bij de vorige verstrekkingen) kost iedere week veel tijd. Daarbij wil je dat het assortiment van je GDS leverancier wordt gebruikt voor je GDS profielen en worden vaak eigen oplossingen bedacht voor het synchroniseren van de verpakkingen voor je PAH profielen. Vervolgens moeten de profielregels vaak één-voor-één doorgeklikt worden in het systeem, waarna de recepten gecontroleerd worden door een collega.

Dat is zonde en onnodig! Want dankzij intelligente artikelselectie kan de selectie van het best passende artikel veel makkelijker en efficiënter. Alle parameters worden hierdoor namelijk automatisch nagelopen. Dit is het geval voor ‘reguliere’ recepten maar ook voor iedere run van jouw proactieve herhaalmodule en de verwerking van recepten in GDS. Voor die laatste twee gaat APRO zelfs nog een stapje verder.

GDS: automatisch het juiste label in het baxterbestand en in de patiënthistorie

Naast intelligente artikelselectie checkt het systeem voor GDS namelijk ook of het betreffende artikel in het assortiment van je GDS leverancier beschikbaar is. Wordt er deze maand een ander label geleverd, dan zorgt APRO dat het juiste label voor jou in het baxterbestandje terecht komt, én dat het juiste label netjes in de historie van de patiënt staat!

PAH: automatische synchronisatie van verschillende verpakkingsgrootte 

Ook voor PAH schrijf je altijd eenvoudig het juiste label aan voor iedere patiënt, afgestemd op alle ‘reguliere’ parameters in APRO. Daarnaast zorgt de PAH module voor automatische synchronisatie van verschillende verpakkingsgrootte van je artikelen. Zo hoef je geen aparte lijsten meer bij te houden wanneer je 1 doosje extra moet leveren bij een combinatie van 28 stuks verpakkingen en 30 stuks verpakkingen bijvoorbeeld. APRO houdt dit automatisch voor jou in de gaten, maakt de juiste aantallen voor je aan in de PAH-run en levert je zo nodig een extra doosje aan. Zo werk jij een stuk handiger en hebben patiënten altijd voldoende medicatie in huis.

Snel en prettig werken 

Door deze slimmigheden in zowel GDS- als PAH module, hoef je geen lijsten van derden meer te verwerken. Denk aan aanpassingen van het assortiment van je GDS leverancier of veranderingen in preferente label van je zorgverzekeraar. Je selecteert de periode waarvoor je aan de slag wilt gaan, drukt op de button ‘genereer’ en APRO zorgt voor de juiste afhandeling!

Hierdoor heb je véél minder onderhoud op je profielen, werk je een stuk prettiger, minder foutgevoelig, hoef je niet ieder profiel één-voor-één te accorderen en bespaar je dus een hoop tijd en werk.

Benieuwd hoe dat er in het echt uitziet en hoeveel stappen in jouw GDS- of PAH proces met APRO overbodig zijn? Neem contact met ons op!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...