Volledige ondersteuning voor GDS en PAH verwerking
19 februari 2019

Het verwerken van GDS en PAH is vaak een hele klus. Ervoor zorgen dat iedere patiënt het juiste label aangeschreven krijgt, passend bij de patiënt (afgestemd op medische noodzaak, preferentiebeleid en zoveel mogelijk passend bij de vorige verstrekkingen) kost iedere week veel tijd. Daarbij wil je dat het assortiment van je GDS leverancier wordt gebruikt voor je GDS profielen en worden vaak eigen oplossingen bedacht voor het synchroniseren van de verpakkingen voor je PAH profielen. Vervolgens moeten de profielregels vaak één-voor-één doorgeklikt worden in het systeem, waarna de recepten gecontroleerd worden door een collega.

Dat is zonde en onnodig! Want dankzij intelligente artikelselectie kan de selectie van het best passende artikel veel makkelijker en efficiënter. Alle parameters worden hierdoor namelijk automatisch nagelopen. Dit is het geval voor ‘reguliere’ recepten maar ook voor iedere run van jouw proactieve herhaalmodule en de verwerking van recepten in GDS. Voor die laatste twee gaat APRO zelfs nog een stapje verder.

GDS: automatisch het juiste label in het baxterbestand en in de patiënthistorie

Naast intelligente artikelselectie checkt het systeem voor GDS namelijk ook of het betreffende artikel in het assortiment van je GDS leverancier beschikbaar is. Wordt er deze maand een ander label geleverd, dan zorgt APRO dat het juiste label voor jou in het baxterbestandje terecht komt, én dat het juiste label netjes in de historie van de patiënt staat!

PAH: automatische synchronisatie van verschillende verpakkingsgrootte 

Ook voor PAH schrijf je altijd eenvoudig het juiste label aan voor iedere patiënt, afgestemd op alle ‘reguliere’ parameters in APRO. Daarnaast zorgt de PAH module voor automatische synchronisatie van verschillende verpakkingsgrootte van je artikelen. Zo hoef je geen aparte lijsten meer bij te houden wanneer je 1 doosje extra moet leveren bij een combinatie van 28 stuks verpakkingen en 30 stuks verpakkingen bijvoorbeeld. APRO houdt dit automatisch voor jou in de gaten, maakt de juiste aantallen voor je aan in de PAH-run en levert je zo nodig een extra doosje aan. Zo werk jij een stuk handiger en hebben patiënten altijd voldoende medicatie in huis.

Snel en prettig werken 

Door deze slimmigheden in zowel GDS- als PAH module, hoef je geen lijsten van derden meer te verwerken. Denk aan aanpassingen van het assortiment van je GDS leverancier of veranderingen in preferente label van je zorgverzekeraar. Je selecteert de periode waarvoor je aan de slag wilt gaan, drukt op de button ‘genereer’ en APRO zorgt voor de juiste afhandeling!

Hierdoor heb je véél minder onderhoud op je profielen, werk je een stuk prettiger, minder foutgevoelig, hoef je niet ieder profiel één-voor-één te accorderen en bespaar je dus een hoop tijd en werk.

Benieuwd hoe dat er in het echt uitziet en hoeveel stappen in jouw GDS- of PAH proces met APRO overbodig zijn? Neem contact met ons op!

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.