Diagnose Tranformatie: beginpunt van échte verandering in de zorg
29 juni 2018

Dat het in de zorg fundamenteel anders moet, daar is iedereen het over eens. Lagere kosten, kwalitatief beter, de patiënt als regisseur van de eigen gezondheid, efficiënter: er zijn genoeg ideeën. Maar vanuit ideeën de slag naar daadwerkelijke transformatie maken blijkt vaak lastig. Daarom nam BeBright twee jaar geleden het initiatief tot Diagnose Transformatie. Samen met 4 andere strategisch partners (KPN, Noaber Foundation, PinkRoccade en Promedico) is antwoord gegeven op de vraag hoe transformatie in de zorg het beste kan worden aangepakt. Tijdens het programma zijn de fasen van verandering in zorgorganisaties ontrafeld en modellen en methoden om organisaties handvatten om hun eigen positie te bepalen, veranderdoelen te stellen en daar ook echt werk van te maken in kaart gebracht.

Het resultaat is het Diagnose Transformatie boek. Het boek bundelt inzichten, inspiratie, voorbeelden, tools en methodes. Voor de Eerstelijns van juni delen auteur Philip Idenburg en manager innovatie en product van Promedico, Egbert van Gelder de highlights uit het boek en vertellen ze over hoe de opgedane kennis nu verder in praktijk wordt gebracht.

Lees hier het hele artikel over Diagnose Transformatie.

Bron: De Eerstelijns juni 2018.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.