Diagnose Tranformatie: beginpunt van échte verandering in de zorg
29 jun, 2018

Dat het in de zorg fundamenteel anders moet, daar is iedereen het over eens. Lagere kosten, kwalitatief beter, de patiënt als regisseur van de eigen gezondheid, efficiënter: er zijn genoeg ideeën. Maar vanuit ideeën de slag naar daadwerkelijke transformatie maken blijkt vaak lastig. Daarom nam BeBright twee jaar geleden het initiatief tot Diagnose Transformatie. Samen met 4 andere strategisch partners (KPN, Noaber Foundation, PinkRoccade en Promedico) is antwoord gegeven op de vraag hoe transformatie in de zorg het beste kan worden aangepakt. Tijdens het programma zijn de fasen van verandering in zorgorganisaties ontrafeld en modellen en methoden om organisaties handvatten om hun eigen positie te bepalen, veranderdoelen te stellen en daar ook echt werk van te maken in kaart gebracht.

Het resultaat is het Diagnose Transformatie boek. Het boek bundelt inzichten, inspiratie, voorbeelden, tools en methodes. Voor de Eerstelijns van juni delen auteur Philip Idenburg en manager innovatie en product van Promedico, Egbert van Gelder de highlights uit het boek en vertellen ze over hoe de opgedane kennis nu verder in praktijk wordt gebracht.

Lees hier het hele artikel over Diagnose Transformatie.

Bron: De Eerstelijns juni 2018.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...