Het is nu het moment om ook op het LSP aan te sluiten
10 april 2020

Om de zorg aan COVID-19 patiënten beter in te kunnen regelen, hebben LHV, InEen, NHG en de Patiëntenfederatie een noodvoorziening voorbereid. Woensdag 8 april is bekend geworden dat het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) in samenwerking met de Autoriteit Persoonsgegevens, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en het Openbaar Ministerie, met een maatregel komt om hieraan tegemoet te komen. Dit zorgt ervoor dat de huisartsgegevens van mensen die nog geen keuze daarover hebben gemaakt, tijdelijk wel geraadpleegd mogen worden. Op de website van het ministerie van VWS kun u het hele bericht nalezen.

Landelijk Schakel Punt

Het opvragen van informatie verloopt via het Landelijk Schakel Punt (LSP). In de periode dat deze noodvoorziening van kracht is, kan de Professionele Samenvatting (PS) opgevraagd worden voor zowel patiënten met de LSP opt-in op ‘ja’, als patiënten met LSP opt-in op ‘onbekend’. Voor patiënten met LSP opt-in op ‘nee’ verandert er niets: hun dossiers zijn en blijven niet toegankelijk. Deze noodvoorziening heeft geen effect op praktijken die niet zijn aangesloten op het LSP. De gegevens van al hun patiënten blijven niet opvraagbaar.

Nog niet aangesloten op het LSP?

Het aansluiten op het LSP bestaat uit een aantal stappen. Welke stappen dat zijn, wordt bepaald door een aantal zaken:

  • U bent nog geen UZI-abonnee
  • U bent al UZI-abonnee en beschikt over een UZI-pas
  • U bent al UZI-abonnee en beschikt over een UZI-pas en UZI-servercertificaat

De stappen die op u van toeapassing zijn, nemen we na uw aanmelding met u door. Het proces van aansluiting op het LSP neemt over het algemeen een paar weken in beslag. Alle betrokken instanties werken er hard aan om dit proces nu voor u te versnellen.

Vergoedingen VZVZ

Op de website van VZVZ vindt u informatie over de vergoedingen die van toepassing zijn voor aansluiting op het LSP. In navolging op de noodvoorziening die is aangenomen op 8 april 2020, is de vergoedingsregeling (tijdelijk) aangepast.

Aanmelden of vragen?

U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier ingevuld terug te sturen aan verkoop@promedico.nl.U krijgt dan van ons een maatwerkofferte. Als u daarmee akkoord bent, nemen we contact met u op over de te nemen stappen en gaan we direct voor u aan de slag.

Voor vragen over de aansluiting op het LSP, kunt u contact opnemen met de afdeling verkoop via 030- 601 66 16 of verkoop@promedico.nl.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.