Arts en Zorg kiest voor Promedico-ASP
16 jun, 2015

Goed nieuws voor Promedico: alle gezondheidscentra van Arts en Zorg stappen eind 2015 over op het Huisartsinformatiesysteem (HIS) Promedico-ASP. Volgens Amon van den Borg, algemeen directeur van Arts en Zorg, passen de flexibiliteit en innovatieve eigenschappen van Promedico-ASP volledig bij de ambities van de zorgaanbieder.

Arts en Zorg biedt eerstelijns patiëntenzorg in 40 gezondheidscentra door heel Nederland. Nu maken deze centra nog gebruik van vier verschillende Huisartsinformatiesystemen (waaronder Promedico-ASP), maar onlangs werd besloten om vanaf eind 2015 voor één systeem te kiezen: Promedico-ASP. Daarmee stijgt het aantal patiënten (van Arts en Zorg) dat bediend wordt via Promedico-ASP van 80.000 naar ruim 180.000.

‘Meest flexibele systeem’

“Uit onderzoek blijkt dat Promedico-ASP het beste past bij onze behoeften en ambities”, zegt algemeen directeur Amon van den Borg. “Promedico is bereid te investeren in het meest flexibele en gebruiksvriendelijke HIS en heeft op tijd ingezien dat je alleen met een open structuur alle informatie snel kunt delen. Daarnaast is Promedico-ASP web based en zijn we in de toekomst verzekerd van real time data access. Daarmee wordt aan de belangrijkste voorwaarde voldaan om in de toekomst alle informatie – ook uit andere systemen – direct beschikbaar te maken voor de huisarts. Voor Arts en Zorg is Promedico dan ook méér partner dan leverancier, die écht waarmaakt wat ze belooft.”

‘Op de goede weg’

Commercieel Manager Marianne Dekker van Promedico is verheugd met de verregaande samenwerking. “Voor Promedico is dit een bevestiging dat we op de goede weg zitten”, zegt ze. “Ontwikkeling en innovatie staan bij ons hoog in het vaandel. Alleen al daarom is een team van 10 softwarespecialisten elke dag bezig met de ontwikkeling van unieke toepassingen en applicaties, met als doel ons huisartseninformatiesysteem te blijven doorontwikkelen en aan te laten sluiten bij de (toekomstige) behoeftes van de zorgverlener en patiënt.”

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...