Corona-spoedpost opzetten met Promedico-ASP
9 apr, 2020

Het coronavirus vraagt in sommige situaties om een pragmatische en creatieve oplossing. Een voorbeeld hiervan is de inrichting van een centrale corona-spoedpost. Vanuit deze centrale post worden alle corona gerelateerde zaken afgehandeld. Daardoor worden niet alleen patiënten veiliger, efficiënter en sneller geholpen, ook de werkdruk wordt (beter) verdeeld over de aangesloten huisartspraktijken.

Om deze spoedpost te ondersteunen maken we gebruik van de standaard in Promedico-ASP beschikbare waarneemfunctie. We maken hiervoor eerst een nieuwe, lege Promedico-omgeving aan. Bij alle aangesloten huisartspraktijken wordt daarna in Promedico-ASP de waarneming open gezet en de spoedpost aangegeven als waarneempraktijk. Door hierbinnen de doorgegeven medewerkers aan te maken, kunnen alle betrokkenen in deze nieuwe praktijk werken. Praktijken beschikken met de corona-spoedpost over dezelfde functionaliteit als bij waarneming tijdens vakantie of ziekte. De hiervoor geautoriseerde medewerkers hebben hiermee bijvoorbeeld allemaal vanaf hun eigen locatie toegang tot de centrale agenda voor het inplannen van de mogelijke coronapatiënten. De dossiers van de patiënten die daar toestemming voor hebben gegeven, zijn nu voor de behandelaars beschikbaar. Het dossier wordt bijgewerkt in de praktijk waar de patiënt staat ingeschreven.

Een simpele maar doelmatige oplossing die, doordat Promedico-ASP een webgebaseerde oplossing is, binnen 1 werkdag gerealiseerd kan worden. We hebben de spoedpost inmiddels in een paar regio’s succesvol ingericht.

Heeft u hier nog vragen over of wilt u weten of deze oplossing ook voor u van toepassing is, neem dan contact met ons op via communicatie@promedico.nl of 030-601 66 16.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...