Corona-spoedpost opzetten met Promedico-ASP
9 april 2020

Het coronavirus vraagt in sommige situaties om een pragmatische en creatieve oplossing. Een voorbeeld hiervan is de inrichting van een centrale corona-spoedpost. Vanuit deze centrale post worden alle corona gerelateerde zaken afgehandeld. Daardoor worden niet alleen patiënten veiliger, efficiënter en sneller geholpen, ook de werkdruk wordt (beter) verdeeld over de aangesloten huisartspraktijken.

Om deze spoedpost te ondersteunen maken we gebruik van de standaard in Promedico-ASP beschikbare waarneemfunctie. We maken hiervoor eerst een nieuwe, lege Promedico-omgeving aan. Bij alle aangesloten huisartspraktijken wordt daarna in Promedico-ASP de waarneming open gezet en de spoedpost aangegeven als waarneempraktijk. Door hierbinnen de doorgegeven medewerkers aan te maken, kunnen alle betrokkenen in deze nieuwe praktijk werken. Praktijken beschikken met de corona-spoedpost over dezelfde functionaliteit als bij waarneming tijdens vakantie of ziekte. De hiervoor geautoriseerde medewerkers hebben hiermee bijvoorbeeld allemaal vanaf hun eigen locatie toegang tot de centrale agenda voor het inplannen van de mogelijke coronapatiënten. De dossiers van de patiënten die daar toestemming voor hebben gegeven, zijn nu voor de behandelaars beschikbaar. Het dossier wordt bijgewerkt in de praktijk waar de patiënt staat ingeschreven.

Een simpele maar doelmatige oplossing die, doordat Promedico-ASP een webgebaseerde oplossing is, binnen 1 werkdag gerealiseerd kan worden. We hebben de spoedpost inmiddels in een paar regio’s succesvol ingericht.

Heeft u hier nog vragen over of wilt u weten of deze oplossing ook voor u van toepassing is, neem dan contact met ons op via communicatie@promedico.nl of 030-601 66 16.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.