Uw digitale collega NHGDoc
19 jun, 2017

Veel praktijken die gebruikmaken van Promedico-ASP hebben een koppeling met NHGDoc. Maar wat gebeurt er precies als u op de knop in de rechter bovenhoek klikt?

Digitale collega

NHGDoc is het landelijke expertsysteem dat patiënt-specifieke reminders (kennisalerts) biedt tijdens het consult op het gebied van diagnostiek, beleid en medicatie. Het systeem vergelijkt daarbij de informatie in het patiëntendossier met de aanbevelingen in de NHG-Standaarden. Het is voor huisartsen en praktijkondersteuners dus eigenlijk een “digitale collega” die meekijkt tijdens een consult.

Als de knop van NGHDoc geel is en u hierop klikt, verschijnt advies over bijvoorbeeld ontbrekende gegevens, (contra-)indicaties voor medicatie en verwijzing. Omdat geen enkele patiënt hetzelfde is, kan het erg prettig zijn dat u via NHGDoc altijd een richtlijnadvies ter beschikking heeft dat is afgestemd op de individuele kenmerken van de patiënt. Daarbij bevat ieder advies een directe link naar de betreffende NHG-Standaard en relevante figuren en tabellen. Bovendien is het systeem naar wens aan te passen, door persoonlijke instellingen te maken.

Rapportages

Naast realtime inzicht in het patiëntdossier en procesmatige ondersteuning, biedt NHGDoc u de mogelijkheid rapportages in te zien over het eigen handelen. Denk aan het percentage alerts dat bij alle dossiers afgegeven wordt of percentages die iets zeggen over het type alerts dat is afgegeven gedurende een bepaalde periode. Ook ziet u hoe dit per domein, zoals astma of polyfarmacie, verschilt ten opzichte van het landelijk gemiddelde. NHGDoc is dan ook een kwaliteitsinstrument in het HIS, waarmee adequate dossiervorming en adherentie worden bevorderd.

Meer weten

NHGDoc is hét kwaliteitsinstrument in het HIS, waarmee adequate dossiervorming en adherentie worden bevorderd. Tijdens het consult kunt u snel en eenvoudig advies inwinnen dat is afgestemd op de kenmerken van uw patiënt. Veel huisartsen in Nederland maken dan ook al gebruik van NHGDoc.

Wilt u deze tool ook gaan gebruiken of wilt u de mogelijkheden van NHGDoc beter benutten? Bezoek dan de website of bekijk de videotutorials. Ook de laatste webcast kunt u terugzien.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...