Fase 2 noodvoorziening Promedico-ASP afgerond
20 april 2020

Vrijdag 17 april vertelden we al dat fase 2 van de noodvoorziening – het aanmelden van Promedico-ASP patiënten met ‘opt-in=?’ op het LSP – was gestart. Zaterdagmorgen is deze fase afgerond. In totaal zijn er 1,2 miljoen aanmeldingen gedaan! Patiënten die onder de noodvoorziening vallen, hebben vanaf dat moment opt-in status ‘CO2020’.

Patiënten die nog steeds ‘opt-in=?’ hebben, vallen niet onder de noodvoorziening. Daar zijn drie mogelijke verklaringen voor:

  • De arts van inschrijving heeft geen (geldige) UZI-pas
  • BSN van de patiënt is niet geverifieerd
  • De patiënt was een passant

Als u hierin een verandering aanbrengt (bijvoorbeeld het BSN verifieert), dan wordt deze patiënt aan het begin van de avond automatisch alsnog aangemeld bij het LSP en valt deze vanaf dat moment onder de noodvoorziening.

Zodra de patiënten zijn aangemeld bij het LSP, is hun medisch dossier direct opvraagbaar. In totaal is van 1753 patiënten met opt-in=CO2020 het afgelopen weekend de professionele samenvatting opgevraagd.

De rode lijn toont het aantal opvragingen op zondag van patiënten met opt-in status CO2020

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.