Fase 2 noodvoorziening Promedico-ASP afgerond
20 apr, 2020

Vrijdag 17 april vertelden we al dat fase 2 van de noodvoorziening – het aanmelden van Promedico-ASP patiënten met ‘opt-in=?’ op het LSP – was gestart. Zaterdagmorgen is deze fase afgerond. In totaal zijn er 1,2 miljoen aanmeldingen gedaan! Patiënten die onder de noodvoorziening vallen, hebben vanaf dat moment opt-in status ‘CO2020’.

Patiënten die nog steeds ‘opt-in=?’ hebben, vallen niet onder de noodvoorziening. Daar zijn drie mogelijke verklaringen voor:

  • De arts van inschrijving heeft geen (geldige) UZI-pas
  • BSN van de patiënt is niet geverifieerd
  • De patiënt was een passant

Als u hierin een verandering aanbrengt (bijvoorbeeld het BSN verifieert), dan wordt deze patiënt aan het begin van de avond automatisch alsnog aangemeld bij het LSP en valt deze vanaf dat moment onder de noodvoorziening.

Zodra de patiënten zijn aangemeld bij het LSP, is hun medisch dossier direct opvraagbaar. In totaal is van 1753 patiënten met opt-in=CO2020 het afgelopen weekend de professionele samenvatting opgevraagd.

De rode lijn toont het aantal opvragingen op zondag van patiënten met opt-in status CO2020

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Optimaal Bestellen: Uren besparen met één knop

Optimaal Bestellen: Uren besparen met één knop

Waarom handmatig doen wat automatisch kan? Dat Optimaal Bestellen het logistieke proces in de apotheek makkelijker maakt, hebben inmiddels al vele apotheken ervaren. En maak je gebruik van APRO? Dan kan je voorraadbeheer nog sneller en makkelijker!...