Grote mijlpaal voor Promedico-ASP in POC Dossieroverdracht!
10 oktober 2018

Binnen enkele minuten een dossier vanuit een ander HIS importeren? Het Promedico-ASP team is hard aan het werk om dat mogelijk te maken met POC dossieroverdracht. POC dossieroverdracht is nog volop in ontwikkeling, maar dat er al grote stappen zijn gezet bleek tijdens de NedHIS demodag op 3 oktober. Promedico-ASP en OmniHIS demonstreerden daar gezamenlijk hoe deze nieuwe vorm van dossieroverdracht er straks uit komt te zien. Tijdens de demo werd eerst een leeg patiëntdossier in OmniHIS getoond. Vervolgens werd door OmniHIS, via het LSP, het gevulde dossier van dezelfde patiënt in Promedico-ASP opgevraagd. Binnen enkele minuten was het dossier naar OmniHIS geïmporteerd. En ook omgekeerd werd in no time een dossier uit OmniHIS naar Promedico-ASP geïmporteerd. De demonstratie op het NedHIS resulteerde dan ook in een groot applaus van de aanwezige huisartsen en assistenten!

Snel via het LSP

Het snel kunnen overdragen is een grote mijlpaal in de ontwikkeling. De oude manier van dossieroverdracht via MEDOVD kost huisartsenpraktijken nu namelijk onnodig veel tijd. Ruwweg is het overdragen van een dossier met MEDOVD zo’n 30 minuten werk. Jaarlijks wisselen ongeveer een half miljoen mensen van huisarts. Dat betekent dat er dus zo’n 250.000 uur per jaar wordt besteed aan dossieroverdracht.

Zodra de ontwikkeling van de nieuwe vorm van dossieroverdracht is afgerond is dat verleden tijd. De overdracht zal dan gaan verlopen via het LSP en bouwstenen: een toekomstbestendige oplossing waarmee veel sneller kan worden gewerkt. De oplossing gaat huisartsenpraktijken zo een hoop tijd besparen doordat moeiteloos dossiers kunnen worden opgevraagd, overgedragen en geïmporteerd. In samenwerking met verschillende andere partijen werkt Promedico de komende tijd verder aan de ontwikkeling.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.