Grote mijlpaal voor Promedico-ASP in POC Dossieroverdracht!
10 okt, 2018

Binnen enkele minuten een dossier vanuit een ander HIS importeren? Het Promedico-ASP team is hard aan het werk om dat mogelijk te maken met POC dossieroverdracht. POC dossieroverdracht is nog volop in ontwikkeling, maar dat er al grote stappen zijn gezet bleek tijdens de NedHIS demodag op 3 oktober. Promedico-ASP en OmniHIS demonstreerden daar gezamenlijk hoe deze nieuwe vorm van dossieroverdracht er straks uit komt te zien. Tijdens de demo werd eerst een leeg patiëntdossier in OmniHIS getoond. Vervolgens werd door OmniHIS, via het LSP, het gevulde dossier van dezelfde patiënt in Promedico-ASP opgevraagd. Binnen enkele minuten was het dossier naar OmniHIS geïmporteerd. En ook omgekeerd werd in no time een dossier uit OmniHIS naar Promedico-ASP geïmporteerd. De demonstratie op het NedHIS resulteerde dan ook in een groot applaus van de aanwezige huisartsen en assistenten!

Snel via het LSP

Het snel kunnen overdragen is een grote mijlpaal in de ontwikkeling. De oude manier van dossieroverdracht via MEDOVD kost huisartsenpraktijken nu namelijk onnodig veel tijd. Ruwweg is het overdragen van een dossier met MEDOVD zo’n 30 minuten werk. Jaarlijks wisselen ongeveer een half miljoen mensen van huisarts. Dat betekent dat er dus zo’n 250.000 uur per jaar wordt besteed aan dossieroverdracht.

Zodra de ontwikkeling van de nieuwe vorm van dossieroverdracht is afgerond is dat verleden tijd. De overdracht zal dan gaan verlopen via het LSP en bouwstenen: een toekomstbestendige oplossing waarmee veel sneller kan worden gewerkt. De oplossing gaat huisartsenpraktijken zo een hoop tijd besparen doordat moeiteloos dossiers kunnen worden opgevraagd, overgedragen en geïmporteerd. In samenwerking met verschillende andere partijen werkt Promedico de komende tijd verder aan de ontwikkeling.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...