Ketenzorgcommunicatie via LSP
12 september 2019

Uiterlijk 1 januari 2020 verloopt alle ketenzorgcommunicatie via LSP. Waar ketenzorgcommunicatie nog loopt via OZIS (Open Zorg Informatie Systemen) gaat LSP (Landelijk Schakel Punt) OZIS-ketenzorg vervangen. Ketenzorgcommunicatie via LSP is mogelijk zodra alle KIS-en en HIS-en in een regio daar klaar voor zijn. Een zorggroep initieert het moment van overgang. Promedico is op tijd met zowel Promedico-ASP, Promedico-VDF als Care2U.

Promedico-ASP werkt als één van de koplopers in dit traject al 2 jaar met ketenzorgberichten via het LSP. In kwartaal 4 2019 volgen nog de laatste aanpassingen in Promedico-ASP.

Ketenzorgcommunicatie via het LSP biedt belangrijke voordelen: behalve het veilig delen van gegevens ook de beschikbaarheid van de gegevens voor betrokken zorgverleners.

Ketenzorgcommunicatie is mogelijk vanaf het moment dat een patiënt toestemming heeft gegeven voor het delen van zijn/haar gegevens en nadat zijn/haar huisarts hem/haar heeft aangemeld in de keten.

De allerlaatste regels voor de juiste taal voor ketenzorgberichten staan nu vast.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.