Pneumokokkenvaccinactiemodule ASP en VDF aangepast
8 mei 2020

Op advies van de Gezondheidsraad is de populatie voor de pneumokokkenvaccinatie aangepast. Iedereen die in het vaccinactiejaar tussen de 73 en 79 jaar oud is of wordt, ontvangt hiervoor een uitnodiging. We hebben hiervoor de pneumokokkenvaccinatiemodule van zowel Promedico-ASP als Promedico-VDF aangepast.

Promedico-ASP

De aanpassingen in de pneumokokkenvaccinatiemodule van ASP gaan in een aantal stappen. De eerste oplevering zorgt ervoor dat op basis van de nieuwe criteria patiënten binnen een praktijk geselecteerd, beoordeeld en uitgenodigd worden die in aanmerking komen voor de vaccinatie. Dit is tevens belangrijke informatie voor het bestellen van de vaccinaties. Dit eerste deel van de pneumokokkenvaccinatiemodule wordt voor 1 juni 2020 uitgebracht. De volgende delen van de module komen gedurende de zomer beschikbaar, zodat in het najaar alle vaccinaties uitgevoerd en vastgelegd kunnen worden.

Promedico-VDF

Vlak voor het uitkomen van release 10.7.3 werd bekend dat de doelgroep voor de vaccinatie moest worden aangepast. We hebben de pneumokokkenvaccinatiemodule die we in deze release hebben opgeleverd aangepast aan de nieuwe criteria. De patch is sinds 7 mei beschikbaar. Na het verwerken hiervan bevat de initiële selectie voor de pneumokokkenvaccinatie nu patiënten die in het vaccinatiejaar tussen de 73 en 79 jaar oud zijn of worden.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.