Pneumokokkenvaccinactiemodule ASP en VDF aangepast
8 mei, 2020

Op advies van de Gezondheidsraad is de populatie voor de pneumokokkenvaccinatie aangepast. Iedereen die in het vaccinactiejaar tussen de 73 en 79 jaar oud is of wordt, ontvangt hiervoor een uitnodiging. We hebben hiervoor de pneumokokkenvaccinatiemodule van zowel Promedico-ASP als Promedico-VDF aangepast.

Promedico-ASP

De aanpassingen in de pneumokokkenvaccinatiemodule van ASP gaan in een aantal stappen. De eerste oplevering zorgt ervoor dat op basis van de nieuwe criteria patiënten binnen een praktijk geselecteerd, beoordeeld en uitgenodigd worden die in aanmerking komen voor de vaccinatie. Dit is tevens belangrijke informatie voor het bestellen van de vaccinaties. Dit eerste deel van de pneumokokkenvaccinatiemodule wordt voor 1 juni 2020 uitgebracht. De volgende delen van de module komen gedurende de zomer beschikbaar, zodat in het najaar alle vaccinaties uitgevoerd en vastgelegd kunnen worden.

Promedico-VDF

Vlak voor het uitkomen van release 10.7.3 werd bekend dat de doelgroep voor de vaccinatie moest worden aangepast. We hebben de pneumokokkenvaccinatiemodule die we in deze release hebben opgeleverd aangepast aan de nieuwe criteria. De patch is sinds 7 mei beschikbaar. Na het verwerken hiervan bevat de initiële selectie voor de pneumokokkenvaccinatie nu patiënten die in het vaccinatiejaar tussen de 73 en 79 jaar oud zijn of worden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Highlights nieuwe release APRO 3.14

Highlights nieuwe release APRO 3.14

APRO release 3.14 is beschikbaar vanaf medio week 10. Highlights uit deze release zijn: AGB webservice integratie Hiermee zijn alle zorgverleners te vinden met de laatste gegevens. Elke nacht vindt er nu automatisch een update plaats.. Pilot met...