Promedico’s Quality of life-sessies
10 jul, 2017

Zowel voor Promedico-ASP als voor Promedico-VDF wordt er twee keer per jaar een Quality of Life-sessie (QoL-sessie) georganiseerd. Tijdens deze QoL-bijeenkomsten worden de kleinere wensen van gebruikers  behandeld, die voorafgaand aan de avonden in kaart worden gebracht door de softwarecommissies. Benieuwd hoe deze sessies er precies uitzien en wat ze opleveren? Lees mee.

Bij het ontwikkelen van software houdt Promedico altijd rekening met het gebruiksgemak. Maar sommige verbeterpunten komen pas echt in de praktijk naar voren. Tijdens de QoL-sessies staan ‘kleine’ wensen van gebruikers centraal, die het gebruiksgemak van de software verhogen. Door de softwarecommissie worden deze in kaart gebracht en aangeleverd bij de ontwikkelteams. Vervolgens worden tijdens de sessies zelf direct aan oplossingen gewerkt. Hierbij speelt het ontwikkelteam uiteraard een belangrijke rol, maar ook medewerkers van de Servicedesk en leden van de softwarecommissie zijn aanwezig. Samen kijken zij naar oplossingen en verbeteringen.

Open en samen

De centrale gedachte is dat deze manier van werken open en samen is. Open, omdat ook voor kleinere wensen van gebruikers ruimte wordt gemaakt. Daarnaast zorgt deze open omgeving, waarin samen wordt gekeken naar oplossingen, voor wederzijds begrip. Ontwikkelteams krijgen door dit persoonlijke contact de kans om nog meer te weten te komen over de gebruikspraktijk en waarom de dagelijkse gebruikers van hun product bepaalde dingen anders willen. De gebruikers krijgen op hun beurt juist een uniek kijkje in de keuken op het gebied van softwareontwikkeling, waardoor zij inzicht krijgen in waarom sommige functies op een bepaalde manier werken en lastig of juist eenvoudig te veranderen zijn. Wensen van de gebruikers en interactie tussen ontwikkelaar en gebruiker staan hierbij centraal en dat levert veel op. Door continu met elkaar in gesprek te gaan blijven onze ontwikkelaars namelijk dicht bij de gebruikers staan en kan echt goed worden geluisterd naar hun behoeftes en ideeën. Door de problemen vervolgens ook samen op te lossen tijdens de sessies ontstaat daarnaast veel begrip aan beide kanten. Onze visie is dat we de zorg beter maken door samen met de gebruikers te kijken naar oplossingen en verbeteringen voor onze systemen die dagelijks plezier opleveren.

De oplossingen die tijdens deze avonden worden ontwikkeld worden steeds zo snel mogelijk doorgevoerd in het systeem.

Succesvol

Vanaf het begin zijn de QoL-sessies een groot succes geweest. Niet alleen de leden uit de softwarecommissies, die vrijwillig deelnemen aan de sessies omdat zij dit leuk vinden, maar ook de ontwikkelteams zelf halen veel voldoening uit de avonden. Product Owner van Promedico-ASP Dineke Molenaar, vertelt: “Het is van tijd tot tijd gewoon heel handig voor beide partijen om te vragen ‘waarom’, ‘waarom wil je dat daar hebben’ ‘of waarom werkt dat niet zo in de praktijk’. Het is de interactie waardoor er onderling zoveel begrip ontstaat daar. Met persoonlijk, live contact kom je soms samen sneller tot iets.”

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...