Promedico’s Quality of life-sessies
10 juli 2017

Zowel voor Promedico-ASP als voor Promedico-VDF wordt er twee keer per jaar een Quality of Life-sessie (QoL-sessie) georganiseerd. Tijdens deze QoL-bijeenkomsten worden de kleinere wensen van gebruikers  behandeld, die voorafgaand aan de avonden in kaart worden gebracht door de softwarecommissies. Benieuwd hoe deze sessies er precies uitzien en wat ze opleveren? Lees mee.

Bij het ontwikkelen van software houdt Promedico altijd rekening met het gebruiksgemak. Maar sommige verbeterpunten komen pas echt in de praktijk naar voren. Tijdens de QoL-sessies staan ‘kleine’ wensen van gebruikers centraal, die het gebruiksgemak van de software verhogen. Door de softwarecommissie worden deze in kaart gebracht en aangeleverd bij de ontwikkelteams. Vervolgens worden tijdens de sessies zelf direct aan oplossingen gewerkt. Hierbij speelt het ontwikkelteam uiteraard een belangrijke rol, maar ook medewerkers van de Servicedesk en leden van de softwarecommissie zijn aanwezig. Samen kijken zij naar oplossingen en verbeteringen.

Open en samen

De centrale gedachte is dat deze manier van werken open en samen is. Open, omdat ook voor kleinere wensen van gebruikers ruimte wordt gemaakt. Daarnaast zorgt deze open omgeving, waarin samen wordt gekeken naar oplossingen, voor wederzijds begrip. Ontwikkelteams krijgen door dit persoonlijke contact de kans om nog meer te weten te komen over de gebruikspraktijk en waarom de dagelijkse gebruikers van hun product bepaalde dingen anders willen. De gebruikers krijgen op hun beurt juist een uniek kijkje in de keuken op het gebied van softwareontwikkeling, waardoor zij inzicht krijgen in waarom sommige functies op een bepaalde manier werken en lastig of juist eenvoudig te veranderen zijn. Wensen van de gebruikers en interactie tussen ontwikkelaar en gebruiker staan hierbij centraal en dat levert veel op. Door continu met elkaar in gesprek te gaan blijven onze ontwikkelaars namelijk dicht bij de gebruikers staan en kan echt goed worden geluisterd naar hun behoeftes en ideeën. Door de problemen vervolgens ook samen op te lossen tijdens de sessies ontstaat daarnaast veel begrip aan beide kanten. Onze visie is dat we de zorg beter maken door samen met de gebruikers te kijken naar oplossingen en verbeteringen voor onze systemen die dagelijks plezier opleveren.

De oplossingen die tijdens deze avonden worden ontwikkeld worden steeds zo snel mogelijk doorgevoerd in het systeem.

Succesvol

Vanaf het begin zijn de QoL-sessies een groot succes geweest. Niet alleen de leden uit de softwarecommissies, die vrijwillig deelnemen aan de sessies omdat zij dit leuk vinden, maar ook de ontwikkelteams zelf halen veel voldoening uit de avonden. Product Owner van Promedico-ASP Dineke Molenaar, vertelt: “Het is van tijd tot tijd gewoon heel handig voor beide partijen om te vragen ‘waarom’, ‘waarom wil je dat daar hebben’ ‘of waarom werkt dat niet zo in de praktijk’. Het is de interactie waardoor er onderling zoveel begrip ontstaat daar. Met persoonlijk, live contact kom je soms samen sneller tot iets.”

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.