Promedico voegt module ‘coronatientje’ toe aan oplossingen
21 apr, 2020

LHV, VPH, InEen, NZa en de zorgverzekeraars zijn het eens geworden over een pakket financiële maatregelen om de continuïteit van huisartsenpraktijken te borgen zodat ze door de crisis komen. In het persbericht van LHV kunt u lezen wat die maatregelen inhouden.

Coronatientje

Een van de maatregelen betreft een nieuwe module voor de dekking van extra kosten. Dit houdt in dat alle huisartsenpraktijken eenmalig 10,- euro per ingeschreven patiënt in rekening kunnen brengen. De verzekeraars hebben deze extra module toegezegd en inmiddels toegevoegd.

Om de declaratie van het coronatientje in Promedico-oplossingen mogelijk te maken, heeft het LHV gevraagd een module te voegen. Daarvoor zijn in zowel Promedico-ASP als Promedico-VDF aanpassingen gedaan:

Promedico-ASP

Om de declaratie van deze nieuwe module vanuit Promedico-ASP mogelijk te maken, is er een nieuw tarief toegevoegd. Deze module is nu voor alle gebruikers beschikbaar. U vindt dit tarief onder Onderhoud | Tarieven – niet-actief. Tip: gebruik Ctrl-F om te zoeken op ‘Corona’.

Promedico-VDF

Het coronatientje betreft een inschrijftarief dat met terugwerkende kracht over het tweede kwartaal gedeclareerd mag worden. Deze verrichting wordt voor Promedico-VDF met de stamtabellen van mei gedistribueerd. In de begeleidende mail wordt beschreven hoe het declareren werkt.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...