Promedico voegt module ‘coronatientje’ toe aan oplossingen
21 april 2020

LHV, VPH, InEen, NZa en de zorgverzekeraars zijn het eens geworden over een pakket financiële maatregelen om de continuïteit van huisartsenpraktijken te borgen zodat ze door de crisis komen. In het persbericht van LHV kunt u lezen wat die maatregelen inhouden.

Coronatientje

Een van de maatregelen betreft een nieuwe module voor de dekking van extra kosten. Dit houdt in dat alle huisartsenpraktijken eenmalig 10,- euro per ingeschreven patiënt in rekening kunnen brengen. De verzekeraars hebben deze extra module toegezegd en inmiddels toegevoegd.

Om de declaratie van het coronatientje in Promedico-oplossingen mogelijk te maken, heeft het LHV gevraagd een module te voegen. Daarvoor zijn in zowel Promedico-ASP als Promedico-VDF aanpassingen gedaan:

Promedico-ASP

Om de declaratie van deze nieuwe module vanuit Promedico-ASP mogelijk te maken, is er een nieuw tarief toegevoegd. Deze module is nu voor alle gebruikers beschikbaar. U vindt dit tarief onder Onderhoud | Tarieven – niet-actief. Tip: gebruik Ctrl-F om te zoeken op ‘Corona’.

Promedico-VDF

Het coronatientje betreft een inschrijftarief dat met terugwerkende kracht over het tweede kwartaal gedeclareerd mag worden. Deze verrichting wordt voor Promedico-VDF met de stamtabellen van mei gedistribueerd. In de begeleidende mail wordt beschreven hoe het declareren werkt.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.