Terugblik On Stage Bij Promedico & Omnihis
18 okt, 2022

Afgelopen donderdag, 13 oktober, hielden wij ons eigen online event: On stage bij Promedico & Omnihis. Het event bood een avond vol masterclasses, lezingen van externe sprekers en volop netwerkmogelijkheden.

Opening

Het event startte met een korte dagopening, waarna directeuren Gijs en Peter een inkijkje gaven in de fusie en wat dit gaat betekenen voor onze klanten. In het kort is de krachtenbundeling nodig om een vuist te maken voor de zorg. Het zorgt voor mooie kansen om met meer slagkracht de multidisciplinaire zorg in de eerstelijns naar een hoger niveau te brengen, waarbij ons nieuwe zorgplatform de eerste stap wordt.

Subsessies

Na een korte pauze ging het event verder met de subsessies. De aanwezigen hadden de keuze uit vier sessies: een masterclass Omnihis Scipio of Promedico-ASP, waarin wij modules toelichtte en verschillende tips & tricks gaven om optimaal te kunnen werken met onze systemen. Ook hielden onze gastsprekers een sessie over formularium gericht voorschrijven en een sessie over het ‘Met Spoed Beschikbaar’ programma.

Met Spoed Beschikbaar

Gastspreker Ingrid Gerdez-Gerrits vertelde je alles over het programma: ‘Met Spoed Beschikbaar’ en wat dit voor jou betekent in de huisartsenpraktijk. Dit programma helpt zorgverleners in de acute zorg met digitale uitwisseling van gegevens. Zo worden zorgverleners beter ondersteund in hun werk, waardoor de patiënt sneller de juiste zorg ontvangt.

Formulariumgericht voorschrijven

In 2018 is het initiatief ‘Formulariumgericht voorschrijven’ bedacht, om de farmaceutische patiëntenzorg te verbeteren. Als aanvulling op het EVS, om het formulariumgericht voorschrijven makkelijker te maken, is het programma: ‘Prescriptor’ ontwikkeld. Nu wordt dit programma doorontwikkeld tot een nieuwe generatie. In deze subsessie heeft Rob Brenninkmeijer meer laten zien van de vernieuwde applicatie.

Open, MedMij en PGO

Na de subsessies was er nog een laatste, gezamenlijke, sessie over het veilig uitwisselen van gegevens. Het uitwisselen van informatie is natuurlijk erg belangrijk in de huisartsenpraktijk. Om dit veilig te doen is minstens net zo belangrijk. Zeker omdat je werkt met gevoelige informatie. MedMij is de Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorggebruikers en -aanbieders. Sprekers Bastiaan Martens van het VZVZ en Astrid Olsthoorn van Medmij vertelden over het veilig en betrouwbaar uitwisselen van informatie via de MedMij standaard.

Afsluiting

Aan het einde van de avond opende wij onze napraatcafés. Hier konden deelnemers nog hun vragen kwijt bij de sprekers van de sessies. Ook was er nog even de optie om met elkaar te netwerken.

Wij willen graag onze sprekers bedanken:

  • Ingrid Gerdez-Gerrits (Met Spoed Beschikbaar)
  • Rob Brenninkmeijer (Digitalis)
  • Bastiaan Martens (VZVZ)
  • Astrid Olsthoorn (MedMij)

En natuurlijk ook een bedankje naar al onze aanwezigen. Zonder jullie inzet, enthousiasme en interactie was deze avond niet mogelijk geweest.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe events? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...