Zorginformatie Caribisch Nederland naar Europees niveau
2 december 2016

Gegevens uit elektronische patiëntendossiers van huisartsen kunnen een belangrijke bron van informatie zijn voor periodieke rapportages over de volksgezondheid. Het NIVEL heeft onderzocht hoe bruikbaar patiëntendossiers op Bonaire, St. Eustatius en Saba momenteel zijn voor dergelijke gezondheidsrapportages. Promedico is leverancier van het HIS op deze eilanden is trots dat de informatie uit de systemen van Europees niveau zijn.

De resultaten van het onderzoek van NIVEL tonen aan dat de geanonimiseerde gegevens uit de HIS’en in Caribisch Nederland goed te gebruiken zijn als bron van informatie voor lokaal gezondheidsbeleid. Op St. Eustatius en Saba kan dat gebruik in 2018 zeer effectief zijn. Op beide eilanden wordt gebruikt gemaakt van het HIS van Promedico. Momenteel wordt op Bonaire bij zeven huisartspraktijken het HIS van Promedico geïmplementeerd. Ook op dit Caribische eiland kan men hierna profiteren van beter en vollediger registreren.

Lees hier meer over het onderzoek.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.