BSN verificatie voor doorgeven Covid vaccinatie aan RIVM
5 jul, 2021

Bij de Servicedesk komen veel meldingen binnen over patiënten die niet zichtbaar zijn op de website van het RIVM. Dit kan een aantal oorzaken hebben.

  • De COVID-Optin (toestemming om vaccinatie gegevens door te sturen)  staat niet op JA. Dit is te controleren op de tabbladen Vaccineren l, Vaccineren ll en gevaccineerd in de kolom Optin (laatste kolom)
  • Het BSN is niet geverifieerd, dit is te controleren bij Administratie | Patiënt op het tabblad Persoons- en dossiercontrole, daar moet het veld Datum akkoord staan ingevuld. BSN verkregen via mag COV of SBV-Z zijn. Wanneer deze niet gevuld is, zal het BSN geverifieerd moeten worden via SBV-Z (sinds 2010).
  • De COVID-Optin is geregistreerd nadat de patiënt volledig is gevaccineerd en daarna geen vaccinaties meer verwerkt zijn.
  • De patiënt staat in een tussentabel bij RIVM. Bij het RIVM worden de bestanden geautomatiseerd verwerkt, echter wanneer er iets afwijkt (bijvoorbeeld een foutief batchnummer ingevuld) ten opzicht van de gegevens bij het RIVM zullen deze patiënten in een tussentabel terechtkomen, deze wordt vervolgens handmatig verwerkt. Dit veroorzaakt een langere verwerkingstijd.

Release 10.8.5 van Promedico VDF (geplande releasedatum medio juli 2021) bevat hiervoor 2 aanpassingen.

  • Inzichtelijkheid in de verzonden patiënt gegevens naar RIVM.
  • Een mogelijkheid om patiënten met achteraf gewijzigde opt-ins of geverifieerde BSN’s te sturen naar RIVM.

Meer informatie hierover staat in de releasenotes behorende bij release 10.8.5.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...