De 8ste release van APRO in 2020
14 oktober 2020

APRO release 3.10 is alweer de 8ste release van APRO in 2020. Hiermee overtreffen we ons voornemen om één keer per 6 weken een volwaardige release uit te leveren! We houden jullie graag op de hoogte van de inhoud van deze release.

Interactie MFB’s

De focus ligt op dit moment op de interactie MFB’s omdat de klassieke interacties in de G-standaard per 1 november 2020 verdwijnen. Door het afhandelen van een interactie via een MFB, worden er meer en diverse kenmerken bij de melding betrokken en het risico van de melding gedefinieerd. Dit zorgt voor minder (onnodige) signalen en een grotere individuele, patiëntgerichte medicatiebewaking.

Koppeling met Brocacef

Ook is hard gewerkt aan de koppeling met groothandel Brocacef. Vanaf 1 oktober maken de eerste apotheken hiervan gebruik. Maak jij ook gebruik van de dienstverlening van Brocacef? Dan gaan we graag met je in gesprek over de voordelen van APRO in jouw apotheek.

SMART aanschrijven

Daarnaast is er samen met Mosadex de afgelopen paar maanden gewerkt aan ‘SMART Aanschrijven‘. Dit is de opvolger van de NChecker. Hierbij wordt vooraf bij SMART Aanschrijven een advies opgevraagd voor het voorgeschreven product. Dit maakt het aanschrijven in APRO nóg sneller en effectiever. De eerste pilot is gestart en we verwachten dat dit snel breed kan worden uitgerold naar alle desbetreffende gebruikers.

Huisartsportaal

In deze release wordt ook het nieuwe Huisartsportaal uitgeleverd. In dit portaal kunnen huisartsen die geen autorisatieberichten kunnen ontvangen in hun eigen HIS, medicatie autoriseren. Dit geeft de apotheek de flexibiliteit om te kiezen voor software waar zij het meeste voordeel uit halen, ongeacht de softwarekeuze van de huisarts.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.