De 8ste release van APRO in 2020
14 okt, 2020

APRO release 3.10 is alweer de 8ste release van APRO in 2020. Hiermee overtreffen we ons voornemen om één keer per 6 weken een volwaardige release uit te leveren! We houden jullie graag op de hoogte van de inhoud van deze release.

Interactie MFB’s

De focus ligt op dit moment op de interactie MFB’s omdat de klassieke interacties in de G-standaard per 1 november 2020 verdwijnen. Door het afhandelen van een interactie via een MFB, worden er meer en diverse kenmerken bij de melding betrokken en het risico van de melding gedefinieerd. Dit zorgt voor minder (onnodige) signalen en een grotere individuele, patiëntgerichte medicatiebewaking.

Koppeling met Brocacef

Ook is hard gewerkt aan de koppeling met groothandel Brocacef. Vanaf 1 oktober maken de eerste apotheken hiervan gebruik. Maak jij ook gebruik van de dienstverlening van Brocacef? Dan gaan we graag met je in gesprek over de voordelen van APRO in jouw apotheek.

SMART aanschrijven

Daarnaast is er samen met Mosadex de afgelopen paar maanden gewerkt aan ‘SMART Aanschrijven‘. Dit is de opvolger van de NChecker. Hierbij wordt vooraf bij SMART Aanschrijven een advies opgevraagd voor het voorgeschreven product. Dit maakt het aanschrijven in APRO nóg sneller en effectiever. De eerste pilot is gestart en we verwachten dat dit snel breed kan worden uitgerold naar alle desbetreffende gebruikers.

Huisartsportaal

In deze release wordt ook het nieuwe Huisartsportaal uitgeleverd. In dit portaal kunnen huisartsen die geen autorisatieberichten kunnen ontvangen in hun eigen HIS, medicatie autoriseren. Dit geeft de apotheek de flexibiliteit om te kiezen voor software waar zij het meeste voordeel uit halen, ongeacht de softwarekeuze van de huisarts.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...