De ‘Beter voor iedereen-dag’ van juni 2017
15 jun, 2017

Promedico staat voor ‘beter voor iedereen’. Dit uit zich voornamelijk in de ontwikkeling en implementatie van onze software voor de eerstelijnszorg, maar beter voor iedereen is het uitgangspunt van al onze activiteiten. Zo richten wij ons onder andere ook op de reductie van CO2-uitstoot, waarvoor wij de ‘Lean&Green award’ in ontvangst mochten nemen. Daarnaast is het sinds 2017 iedere derde donderdag van de maand ‘Beter voor iedereen-dag’ bij Promedico. Tijdens deze dag besteden we extra aandacht aan gezondheid en leefstijl. In juni doen we dit onder andere door stamceldonatie via Matchis onder de aandacht te brengen en sponsoren we een maand lang collega’s die zich aanmelden als donor.

Het initiatief voor ‘Beter voor iedereen-dag’ is genomen door de HR-afdeling van Promedico, maar de onderwerpen worden inmiddels ook enthousiast aangedragen door de medewerkers. Op deze manier brengen we samen met onze medewerkers initiatieven onder de aandacht die gezondheid en leefstijl verbeteren, zowel binnen als buiten de organisatie. De onderwerpen zijn uiteenlopend, zo is er bijvoorbeeld een workshop gegeven waarbij optimaal leren focussen op het werk centraal stond, er was cafeïnevrije koffie beschikbaar en vorige maand deden we mee aan de nationale ‘Fiets naar je werk-dag’.

Deze maand wordt er aandacht besteed aan stamceldonatie. Stamceltransplantatie kan het leven redden van een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte. De kans dat een passende donor wordt gevonden binnen de familie van een patiënt is slechts 30%. Wanneer er binnen de familie geen passende stamceldonor wordt gevonden, wordt er in een wereldwijd-bestand gezocht naar een niet-verwante stamceldonor. In Nederland wordt het donorschap van onverwante stamceldonoren gecoördineerd door Matchis. Maar, de kans op een match met een onverwante donor is klein en aan onverwante stamceldonoren is helaas een groot tekort. Het gaat Promedico dan ook aan het hart dat zoveel mogelijk mensen zich registreren als stamceldonor, want samen kunnen we een verschil maken. Des te meer mensen zich registreren als stamceldonor, des te groter de kans immers is dat er voor patiënten onverwante matches kunnen worden gevonden. Registratie is erg eenvoudig en mocht je een match zijn, is de daadwerkelijk donatie een kleine investering van lichaam en tijd. Promedico stimuleert stamceldonatie graag en sponsort daarom een maand lang de kosten die Matchis maakt om nieuwe donoren te werven en te registreren. Per medewerker die zich registreert, sponsort Promedico de benodigde € 50,00.

Wat doen we nog meer deze beter voor iedereen dag? We stimuleren vandaag onder andere het geheugen van onze medewerkers door ze te trakteren op een gezonde notensnack en bieden stoelmassages aan. Kortom: het wordt vast weer een mooie ‘Beter voor iedereen-dag’!

De volgende ‘Beter voor iedereen-dag’ vindt plaats op 20 juli.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...