Diagnose Transformatie Werksessie 2
18 mrt, 2017

Woensdag 16 maart vond op Zorg & ICT de tweede werksessie van Diagnose Transformatie plaats. Wij kijken terug op een zeer geslaagde en interactieve middag. Het was waardevol om samen te werken aan de benodigde transformatie in de zorg.

Tijdens de werksessies zijn we aan de slag gegaan met vraagstukken uit de praktijk met behulp van design thinking. Ook gunden Fred Hoekstra van de Parnassia Groep en Patrick van Bavel van het Centraal Militair Hospitaal ons een kijkje in de keuken van hun organisaties en de transformatie daarin.

Paneldiscussie “Transformaties in de zorg”

Tijdens de theatersessie gunden twee sprekers ons een kijkje in hun keuken, waarna zij onder begeleiding van Philip Idenburg in gesprek gingen over de transformatie in hun eigen organisatie:

  • Fred Hoekstra (directeur ICT Parnassia groep) over de meest relevante succescriteria voor de ICT-transformatie in de zorg en een blik op de toekomst van ICT in de zorg.
  • Majoor Patrick van Bavel (hoofd bedrijfsvoering Centraal Militair Hospitaal) over de transformatie die het hospitaal heeft ondergaan en de patiënt die daarbij centraal stond.

De presentaties van Fred Hoekstra en Patrick van Bavel kun je hier bekijken.

Lees het hele verslag hier

Het programma

‘Diagnose Transformatie: Een toolbox voor grensverleggers in de zorg’ is een collaboratief leer- en innovatieprogramma dat ongeveer anderhalf jaar duurt. Het is het vierde programma in de Diagnose-reeks gericht op gezondheid. Het eerste jaar investeren we met name in vergaren van kennis en het bouwen van de netwerken. Dit gaat gepaard met het bouwen van de transformatie toolbox, waarmee de kennis laagdrempelig gedeeld en aangevuld kan worden door iedereen uit het netwerk.

Wij nodigen u uit onderdeel te zijn van het programma door actief te zijn op de workplace van ‘Diagnose Transformatie’. U kunt zich gratis aanmelden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...