Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam
17 nov, 2022
De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform voor huisartsen en apothekers. Met de nieuwe naam Sanday laten de twee achterliggende bedrijven de namen los. Zo snel als het kan, zo langzaam als nodig.

Waarom Sanday?

De naam Sanday is natuurlijk niet zomaar gekozen. We wilden namelijk een nieuwe identiteit ontwikkelen waarmee Promedico en Omnihis samen als één stevige organisatie de toekomst in kan gaan. Daar was een nieuwe, frisse naam voor nodig. We nemen je graag mee in ons denkproces!

Sanday is een samengesteld woord van Sana (gezonde) en day (dag). Samen met jou zorgen we dus voor een gezonde dag, elke dag weer. De vergelijking met ‘Sunday’ is natuurlijk snel gemaakt. Daar hebben we bewust voor gekozen: we willen met onze techniek zoveel mogelijk werk uit handen nemen om jou rust bieden, net zoals op een zondag.

Het nieuwe logo

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. Het logo heeft bewust geen herkenning van Promedico of Omnihis, omdat dit hét moment is om een nieuw tijdperk in te luiden.

De naam van Sanday uitgelegd

Het logo bestaat uit het beeldmerk van de bovenstaande elementen. Deze vier elementen hebben elk hun eigen betekenis. De samengevoegde harten staan symbool voor de samensmelting van Promedico en Omnihis. De overlap van deze twee harten zorgt vervolgens voor de herkenbare S van Sanday. De pijlvormen staan als laatste voor vooruitstrevende informatie-uitwisseling. Samen met de nieuwe naam vormt dit logo de eerste stappen naar een nieuwe identiteit. 

Vanuit deze nieuwe identiteit ontwikkelen we samen het gelijknamige platform. Zo maken we als één sterke marktpartij écht het verschil.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.