Gijs van der Wielen, nieuwe CTO Promedico
4 juli 2019

Sinds juni 2019 staat er bij Promedico ook een CTO (technisch directeur) aan het roer. Een vernieuwing die helpt de basis van het bedrijf te versterken en de innovatiekracht voor de toekomst te verzekeren. We maken kennis met deze ervaren uitvoerend bestuurder. Welkom Gijs van der Wielen!

  • Indiensttreding: 1 juni 2019 als Chief Technology Officer (CTO) bij Promedico Groep.
  • Partner van Joyce en vader van drie zoontjes (vijf, drie en één jaar oud).
  • Opleiding: Technische Universiteit Eindhoven (Technische Bedrijfskunde) en Nyenrode Business University (MBA in business & IT); huidig promotie-onderwerp aan de TU Delft: openheid van IT-platforms.
  • Werkervaring: Meer dan vijftien jaar ervaring in het ontwikkelen van product software en innovatieve platformen. Eerst als directeur innovatie en technologie in de internationale onderwijsmarkt bij Iddink Group B.V. In deze rol verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de markt leidende onderwijsinformatiesystemen en apps (zoals Magister, Eduarte, Meta en Maestro met ruim 2,5 miljoen gebruikers). Daarna als CTO in de internationale fitness & health sector bij Virtuagym. In deze rol verantwoordelijk voor het innovatieve informatie- en communicatieplatform voor sportscholen, personal trainers, health centra en health coaches met wereldwijd miljoenen gebruikers.
  • Eigenschappen: energiek en verbindend. Gijs werkt graag in een team waarbij openheid en gelijkwaardigheid belangrijke pijlers zijn voor het verbindend leiderschap waarnaar hij streeft. Samen de schouders eronder, van elkaar leren en samen successen vieren. Een impasse? Gijs brengt alle brainpower in één kamer bij elkaar om samen tot een besluit te komen.
  • Weerstand tegen: borstklopperij en afschuif-gedrag. “Haantjesgedrag past niet bij de gedachte van verbindend leiderschap”, aldus Gijs. “We moeten het gezamenlijk doen en dan werkt het niet als mensen zichzelf op de borst kloppen of verantwoordelijkheden afschuiven op een ander.”
  • Doel: Als CTO richt Gijs zich op product- en ICT-ontwikkeling. Hij streeft ernaar om van Promedico een dynamisch en wendbaar ICT-bedrijf maken met de kernwaarden ‘open’, ‘samen’ en ‘persoonlijk’ als fundament.
Wat is jouw opdracht bij Promedico?

“Voor mijzelf omschrijf ik mijn opdracht als volgt: Maak van Promedico een écht IT-bedrijf in de zorg. Daarmee bedoel ik een bedrijf dat snel schakelt, dat producten op de markt brengt met toegevoegde waarde voor zorgverleners, patiënten en maatschappij.”

“Snel schakelen betekent voor mij kort-cyclisch waarde leveren. Bijvoorbeeld iedere twee weken. Dat past bij ‘agile’ werken. Als ICT-bedrijf anno 2019 lever je ‘shipable’ producten: producten die direct voordeel leveren voor je klanten. Daarnaast is optimale wendbaarheid van belang; snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt door in korte tijd aanpassingen te realiseren.”

“Agile, shipable … Engelse termen die inherent zijn aan de IT-wereld. Dit klinkt misschien overdreven voor een Nederlands bedrijf als Promedico maar willen we ‘state-of-the-art’ technologieën ontwikkelen dan hebben we ook internationale deskundigheid nodig. Niet zozeer om bij ontwikkelingen in de markt aan te sluiten maar vooral om voorop te lopen!”

Hoe ziet jouw aanpak eruit?

“Vanaf de zijlijn ben ik al geruime tijd als bestuurder betrokken bij Promedico. In mijn nieuwe rol als CTO ben ik naar het hart van de organisatie getrokken. Ik start met het leren kennen van de verschillende processen in de organisatie en met het mijzelf verdiepen in de zorg & ICT markt. Op basis daarvan kan ik keuzes maken en beslissingen nemen om tot die innovatieve, wendbare ICT-organisatie te komen die ik als missie heb gesteld.”

“De recente samenwerking met Pharmacie Huisartsen IT (PHIT) brengt extra scherpte. Er bestaat een business plan dat hoort bij die nieuwe samenwerking. Daarmee heeft Promedico scherp in het vizier wat ze wil bereiken en daarmee ga ik aan de slag.”

Ik wil dat wij de gebruiker proactief voorzien van innovaties die bijdragen aan betere zorg

“Mijn functie, Chief Technology Officer of CTO, is nieuw binnen Promedico. Als CTO richt ik me op product- en ICT-ontwikkeling. Daarbij wil ik dat wij als Promedico werken in de frontlinie: dichtbij de gebruiker. Alleen dan kunnen we als organisatie echt toegevoegde waarde leveren. Niet alleen vraag-gestuurd (vanuit de klant/gebruiker) maar ook aanbod-gestuurd (vanuit technische mogelijkheden). Zo kunnen we de gebruiker proactief voorzien van innovaties die bijdragen aan betere zorg.”

“Ik neem liever een verkeerd besluit dan geen besluit. Stilstand is achteruitgang, helemaal als het ICT betreft. Als projecten in een impasse verkeren, luidt mijn advies: doe iets! Hierbij is verbindend leiderschap voor mij de speerpunt. De juiste mensen bij elkaar brengen om tot een besluit te komen, zodat wijzelf en de klanten ervaren dat we vooruit gaan.”

Hoe ben je in contact gekomen met Promedico?

“Via mijn netwerk kwam Promedico op mijn pad. Ik vind zorg een interessant domein. In vorige functies werkte ik aan de ontwikkeling van diverse platforms, die net als zorg een maatschappelijk doel dienen: onderwijs en fitness & health. Die maatschappelijk betrokkenheid vind ik belangrijk, die geeft mij energie. De combinatie van het zorgdomein en het koppelen van diverse zorgtoepassingen is voor mij de perfect uitdaging.”

“Met Promedico kunnen we echt het verschil maken in de zorgmarkt. Door verder te innoveren op het gebied van zorg & ICT maken we de zorg een stukje beter en makkelijker. Ik ben ervan overtuigd, dat ik met mijn kennis en ervaring van platform-technologie Promedico in de juiste richting kan begeleiden.”

Wat wil jij dat de lezers over jou weten?

“Ik vind het belangrijk dat de lezers weten wat mijn missie is als CTO. Ik vind het belangrijk dat iedereen die betrokken is bij Promedico – in welke rol dan ook – dezelfde bril op heeft om deze missie te kunnen volbrengen. Een organisatie wendbaar maken en naar een hoger ‘maturity- level’ brengen – om nog een Engelse term te gebruiken – kan niemand alleen. Hiervoor hebben we alle stakeholders van de organisatie nodig. De lezers mogen weten dat ik graag in contact ben met de markt en met ons team; dat ik transparant, eerlijk en benaderbaar ben. Ik wil verbinding maken om de zorgmarkt zo optimaal mogelijk te bedienen met onze ICT-oplossingen.”

Waarvoor mogen we Gijs ’s nachts wakker maken?

“Nou, maak mij liever niet wakker – ik slaap niet zo veel.
Maar … als er iets aan de hand is met Joyce, mijn partner, of met een van mijn zoontjes, dan sta ik naast mijn bed.”

Gijs van der Wielen is bereikbaar via:
e-mail: gvdwielen@promedico.nl
telefoon: 030 – 60 16 620 (vraag naar directiesecretariaat).

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.