Griep- en pneumokokkenmailing 2020: Promedico regelt het voor u
9 jun, 2020

Ieder jaar halen miljoenen Nederlanders de griepprik. Hierdoor krijgt een groot aantal mensen geen of minder ernstige griep, maar dit betekent ook dat er jaarlijks miljoenen brieven worden verstuurd om al deze mensen uit te nodigen. En dit jaar komen daar ook nog de uitnodigingen voor de Pneumokokkenvaccinatie bij.

Dit kost huisartsenpraktijken heel veel extra tijd en werk. Zonde, want de verzorging van de jaarlijkse griepmailing en mailing voor de pneumokokkenvaccinatie kunt u eenvoudig en tegen lage kosten aan Promedico uitbesteden. Van de begeleiding bij de patiëntselectie, het integreren van patiënt- en vaccinatiegegevens tot het drukken, vouwen en verzenden van de uitnodigingen, wij regelen het voor u. Dat doen we al jaren voor honderden praktijken. Ongeacht het HIS dat ze gebruiken! Dat scheelt u een hoop tijd én geld.

Wij ontzorgen u van A tot Z

  • Integreren van naam- en adresgegevens van de patiënten.
  • Integreren van vaccinatiedatum, -tijdstip en -locatie in de uitnodiging.
  • Drukken van de uitnodigingen in standaard sjabloon of eigen ontwerp*.
  • Afdrukken van de uitnodigingen op het door de SNPG aangeleverde papier (achterzijde automatisch bedrukt met infographic indien van toepassing).
  • Vouwen van de uitnodigingen en verpakken in vensterenveloppen.
  • Versturen van alle uitnodigingen door ons via PostNL of versturen van de verpakte uitnodigingen naar uw praktijk, zodat u deze zelf kunt versturen.

* Omdat er voor alle betrokken partijen nog veel onzekerheden zijn rondom de organisatie van de pneumokokkenvaccinatie, wordt deze mailing altijd gedrukt in het standaardsjabloon dat is opgesteld door SNPG in overleg met het RIVM (eigen ontwerp is niet mogelijk). Als een praktijk ervoor kiest beide vaccinaties op hetzelfde moment uit te voeren, wordt er in de uitnodiging voor de pneumokokkenvaccinatie verwezen naar de datum en tijd die vermeld staat in de brief voor de griepvaccinatie (voor griepweigeraars kan er een aanvullende zin toegevoegd worden). Vinden de vaccinaties op andere momenten plaats, dan staat in beide brieven een datum en tijd vermeld.

Infographic SNPG meeprinten

Sinds 2018 levert SNPG een infographic* in plaats van de folders. Samen met de uitnodiging geeft deze schematische uitleg-illustratie alle relevante informatie aan de geïndiceerde patiënt.

De overheid biedt weer gratis briefpapier aan met deze infographic op de achterkant. Wij printen daarna uw persoonlijke uitnodiging op de voorkant. Papier hiervoor kunt u zelf bestellen via de webapplicatie van de SNPG. Geeft u daar ook aan dat het papier bezorgd moet worden bij onze drukker in Woerden: Promedico p/a Edisonweg 10 3442 AC Woerden.

*Op dit moment is de infographic voor de pneumokokkenmailing nog niet beschikbaar. We hopen daar zo snel mogelijk helderheid over te krijgen.

Planning

De griep- en pneumokokkenmailing wordt verstuurd op een aantal momenten. U bepaalt zelf in welke batch(es) uw mailing mee gaat.

Brief bij patiënt Aanmelden voor Uiterste aanleverdatum van bestand en brief bij Promedico Uiterste datum akkoord afdrukvoorbeeld
19 september Aanmelding gesloten N.v.t. N.v.t.
26 september Aanmelding gesloten N.v.t. N.v.t.
3 oktober Aanmelding gesloten N.v.t. N.v.t.
10 oktober Aanmelding gesloten N.v.t. N.v.t.
17 oktober Aanmelding gesloten N.v.t. N.v.t.

Voordelig tarie

Doordat wij jaarlijks voor ruim 600 praktijken mailings verzorgen, kunnen wij deze tegen een voordelig tarief aanbieden, ondanks prijsstijgingen en indexatie van portokosten.

  • Het drukken en versturen van uitnodigingen in de huisstijl van uw praktijk kan al voor € 0,65 per uitnodiging inclusief portokosten (exclusief BTW). U bespaart dus tijd en werk én de kosten voor uw praktijk blijven laag.
  • Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de brieven zelf te versturen. Dit kan al voor € 0,35 per uitnodiging (exclusief BTW en porto + 12,75 verzendkosten voor de verzending van de brieven naar uw praktijk).
  • Voor niet Promedico-praktijken berekenen we aanvullende kosten van € 25,00 excl. btw

* Deze prijzen gelden voor zowel de griepmailing als de uitnodigingen voor de pneumokokkenvaccinatie.

Aanmelden voor de griep- en/of pneumokokkenmailing van 2020 is niet meer mogelijk.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de medewerkers van ons projectbureau via mailing@promedico.nl of 030 601 6621.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Highlights nieuwe release APRO 3.14

Highlights nieuwe release APRO 3.14

APRO release 3.14 is beschikbaar vanaf medio week 10. Highlights uit deze release zijn: AGB webservice integratie Hiermee zijn alle zorgverleners te vinden met de laatste gegevens. Elke nacht vindt er nu automatisch een update plaats.. Pilot met...