Koppeling APRO en nCare nu beschikbaar
23 juni 2020

Integratie van de keten door koppeling APRO en nCare

De koppeling tussen APRO en nCare, het elektronisch toedienregistratie systeem van CareConnections, is succesvol gerealiseerd. Dankzij deze koppeling hoeven zowel apotheken als (thuis)zorgmedewerkers nooit meer met papieren toedienlijsten te werken. Hierdoor wordt medicatieveiligheid aanzienlijk vergroot.

Geen papieren lijsten meer

De zorg en de apotheek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dankzij deze koppeling hebben zorgmedewerkers altijd inzicht in de meest actuele medicatie-informatie. Wordt er door de apotheek een wijziging doorgevoerd of een notitie toegevoegd, dan ziet de zorgmedewerker dit direct.

Apotheken hoeven dankzij deze koppeling geen papieren toedienlijsten meer uit te printen, maar gaat alles digitaal. Daarnaast is het mogelijk om direct medicatie te bestellen vanuit het elektronisch toedienregistratiesysteem. Apotheken die gebruik maken van APRO werken volledig papierloos. Door de koppeling met nCare zijn ook de toedienlijsten nu volledig digitaal. Geen rondslingerende etiketten, briefjes of toedienlijsten meer.

Medicatieveiligheid

Veilig medicatie toedienen aan gebruikers van medicijnen, daar is apotheken en zorgmedewerkers alles aan gelegen.

“Ook wij zijn altijd op zoek naar manieren om het medicatieproces te optimaliseren. Daarom ben ik ook ontzettend blij met deze koppeling. Er is altijd inzicht in actuele medicatie-informatie, (spoed)mutaties worden automatisch doorgestuurd en notities van de zorgprofessionals zijn voor alle betrokkenen toegankelijk. Daardoor verhogen we niet alleen de medicatieveiligheid, maar de samenwerking in de keten wordt ook een stuk efficiënter!” – Jos koppelaar, directeur CareConnections

Direct starten

Ben jij een apotheek die werkt met APRO? Neem dan contact met ons op via implementatieapro@promedico.nl voor meer informatie.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.