Koppeling met elektronische toedienregistratie-app
18 jul, 2019

Promedico en e-health specialist Boomerweb werken samen om medicatieveiligheid te vergroten. De koppeling met de elektronische toedienregistratie-app van Boomerweb is in Promedico-VDF geïntegreerd. Hiermee is elektronische toedienregistratie (eTDR) nu beschikbaar voor apotheekhoudende huisartsen. Dr. Hanneke Tan: “Deze samenwerking brengt ons een stap dichter bij papierloos werken, verkort de lijnen met de zorg en bespaart veel tijd.”

Foto: Irene Vijfvinkel

Thuiszorgmedewerker heeft het actuele medicatieoverzicht bij zich

De koppeling met de elektronische toedienregistratie-app is op aanvraag beschikbaar. Dr. Hanneke Tan, apotheekhoudend huisarts in Giethoorn, was nauw betrokken bij de pilot die begin juli 2019 succesvol werd afgerond. “Starten met elektronische toedienregistratie brengt ons een stap dichter bij papierloos werken. Bovendien geeft het ons als apotheekhoudend huisarts een rechtstreekse lijn met de thuiszorg of zorginstelling. Dat is prettiger dan achteraf constateren dat de toedienlijst niet actueel is.”

Verwachte tijdswinst 7 assistent-uren per week

“Wijzigingen en nieuw voorgeschreven medicatie zijn direct digitaal zichtbaar in de app die de zorgmedewerkers gebruiken. Daardoor vermindert het aantal toedienfouten sterk en blijft de medicatieveiligheid gewaarborgd. Ik verwacht 7 assistent-uren per week te besparen doordat toedienlijsten niet meer hoeven te worden gewijzigd, geprint en verspreid. Uren die nu voor kwaliteitsverbeteringen gebruikt kunnen worden.”

Actueel medicatieoverzicht

De samenwerking tussen Promedico en Boomerweb ontstond dan ook vanuit een vraag uit de markt. Manager Business Development van Promedico, Egbert van Gelder: “Promedico en Boomerweb vonden elkaar zowel in hun visie als in de praktijk. De koppeling met de Medicatie Controle App – Boomerwebs applicatie voor eTDR – helpt apotheekhoudende huisartsen om verder invulling te geven aan hun apothekersrol. Zo beschikken de (thuis)zorgmedewerkers altijd over de meest actuele medicatievoorschriften en krijgt de apotheekhoudende huisarts inzage in therapietrouw.”

Door de nieuwe, veilige koppeling tussen het huisartsinformatiesysteem en de eTDR-app hebben (thuis)zorgmedewerkers voortaan altijd het meest actuele medicatieoverzicht van hun cliënt bij de hand.

Willem Hendrik Gispen, algemeen directeur van Boomerweb: “Voor ons als Boomerweb zijn apotheekhoudende huisartsen een belangrijke schakel. We streven naar een uniform platform waarbinnen apotheken, ziekenhuizen en professionele zorgverleners de medicatieoverdracht binnen een regio veiliger kunnen maken.”

Aanvragen voor de eTDR app verlopen via Boomerweb.

Meer informatie over Programma Elektronische Gegevensuitwisseling in de zorg.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...