Koppeling met elektronische toedienregistratie-app
18 juli 2019

Promedico en e-health specialist Boomerweb werken samen om medicatieveiligheid te vergroten. De koppeling met de elektronische toedienregistratie-app van Boomerweb is in Promedico-VDF geïntegreerd. Hiermee is elektronische toedienregistratie (eTDR) nu beschikbaar voor apotheekhoudende huisartsen. Dr. Hanneke Tan: “Deze samenwerking brengt ons een stap dichter bij papierloos werken, verkort de lijnen met de zorg en bespaart veel tijd.”

Foto: Irene Vijfvinkel

Thuiszorgmedewerker heeft het actuele medicatieoverzicht bij zich

De koppeling met de elektronische toedienregistratie-app is op aanvraag beschikbaar. Dr. Hanneke Tan, apotheekhoudend huisarts in Giethoorn, was nauw betrokken bij de pilot die begin juli 2019 succesvol werd afgerond. “Starten met elektronische toedienregistratie brengt ons een stap dichter bij papierloos werken. Bovendien geeft het ons als apotheekhoudend huisarts een rechtstreekse lijn met de thuiszorg of zorginstelling. Dat is prettiger dan achteraf constateren dat de toedienlijst niet actueel is.”

Verwachte tijdswinst 7 assistent-uren per week

“Wijzigingen en nieuw voorgeschreven medicatie zijn direct digitaal zichtbaar in de app die de zorgmedewerkers gebruiken. Daardoor vermindert het aantal toedienfouten sterk en blijft de medicatieveiligheid gewaarborgd. Ik verwacht 7 assistent-uren per week te besparen doordat toedienlijsten niet meer hoeven te worden gewijzigd, geprint en verspreid. Uren die nu voor kwaliteitsverbeteringen gebruikt kunnen worden.”

Actueel medicatieoverzicht

De samenwerking tussen Promedico en Boomerweb ontstond dan ook vanuit een vraag uit de markt. Manager Business Development van Promedico, Egbert van Gelder: “Promedico en Boomerweb vonden elkaar zowel in hun visie als in de praktijk. De koppeling met de Medicatie Controle App – Boomerwebs applicatie voor eTDR – helpt apotheekhoudende huisartsen om verder invulling te geven aan hun apothekersrol. Zo beschikken de (thuis)zorgmedewerkers altijd over de meest actuele medicatievoorschriften en krijgt de apotheekhoudende huisarts inzage in therapietrouw.”

Door de nieuwe, veilige koppeling tussen het huisartsinformatiesysteem en de eTDR-app hebben (thuis)zorgmedewerkers voortaan altijd het meest actuele medicatieoverzicht van hun cliënt bij de hand.

Willem Hendrik Gispen, algemeen directeur van Boomerweb: “Voor ons als Boomerweb zijn apotheekhoudende huisartsen een belangrijke schakel. We streven naar een uniform platform waarbinnen apotheken, ziekenhuizen en professionele zorgverleners de medicatieoverdracht binnen een regio veiliger kunnen maken.”

Aanvragen voor de eTDR app verlopen via Boomerweb.

Meer informatie over Programma Elektronische Gegevensuitwisseling in de zorg.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.