Lean & Green Award voor Promedico
16 juni 2015

Beter voor iedereen’. Dat is de belofte van Promedico, softwareleverancier voor de eerstelijnszorg. En het is niet zomaar een belofte. Daad wordt direct bij het woord gevoegd door het in de wacht slepen van een Lean & Green Award!

Op 4 juni ontving Pita van Arkel, algemeen Directeur Promedico, de Personal Mobility award uit handen van Connekt Lean & Green. Dit op de officiële uitreiking tijdens het Lean & Green Netwerkevent in Weert. Waarom deze prijs voor Promedico? Pita van Arkel: “We stimuleren onze mensen om bewuste keuzes te maken op het gebied van mobiliteit, gezondheid en vitaliteit. En dat wordt gezien.”

Afgelopen jaren heeft Promedico een start gemaakt met het reduceren van de CO2-­‐ uitstoot van het wagenpark. Elektrische auto’s zijn toegevoegd aan de vloot en om elektrisch rijden te stimuleren is een maximum aan benzinevergoeding ingesteld. Daarnaast zoekt Promedico nieuwe mensen bij voorkeur in de regio en kan een medewerker met de fiets, dan wordt dat aangemoedigd.

Al met al ziet de organisatie van de Lean & Green Award voldoende reden om de Personal Mobility Award aan Promedico toe te kennen. Maar wat Promedico betreft is dit nog maar een eerste stap in een grootschalig traject van ‘vermaatschappelijking’. Van de medewerkers, de totale organisatie én van de markt. “ Want ook voor onze klanten (huisartsenpraktijken door het gehele land en daarbuiten) is er veel te winnen op het gebied van MVO.”

Promedico heeft in 2014 haar datacenter verkleind en verhuisd naar een energiezuinige omgeving (van 7 rack naar 1 rack). Promedico is daarbij de enige leverancier van huisartsinformatiesystemen (HIS) die volledig werkt vanuit de Cloud. Dit met het product Promedico-­‐ASP. Voor klanten betekent dit dat zij tijd-­‐ en plaatsonafhankelijk kunnen werken. Ook aanvullende diensten als een patiëntportaal hebben als uitgangspunt dat men vanuit huis herhaalmedicatie en eConsults kan doen met een huisarts. Met alle voordelen van dien.

Ook op kantoor wordt het maatschappelijke steeds meer zichtbaar. Meerdere keren per week wordt er werkfruit geleverd voor de medewerkers. Uiteraard door een leverancier die maatschappelijk onderneemt. Van Arkel: “Dit alles in het kader van het gezondheidsbewustzijn van onze mensen. Zo geven we een duidelijk signaal voor het belang van gezondheid en vitaliteit.”

Het winnen van de prijs sterkt Promedico in haar overtuiging het als organisatie ‘ zo goed mogelijk’ te doen. De focus ligt nu op het vergroten van de werknemersparticipatie en het stimuleren van de huisarts om haar maatschappelijke rol ook nog verder uit te bouwen. Want ook dat is …Beter voor iedereen!

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.