LHV HIS-onderzoek: Promedico onderscheidend
13 april 2016

Hoe onderscheidt Promedico zich van andere leveranciers? De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) onderzocht de verschillen tussen huisartsinformatiesystemen (HIS’en) en publiceert 13 april de resultaten. Promedico blinkt uit in een aantal belangrijke categorieën als beveiliging en toegankelijkheid. Daarnaast biedt Promedico al veel extra mogelijkheden die niet in de analyse zijn meegenomen. Geen reden om achterover te leunen, maar juist een motivatie om nog meer te innoveren.

Het HIS is van steeds grotere invloed op de kwaliteit van zorgverlening en een efficiënte praktijkorganisatie. Tegelijkertijd is voor huisartsen onduidelijk hoe de pakketten van elkaar verschillen, aldus de LHV. De vereniging heeft daarom in 2015 adviesbureau Inview benaderd om de HIS’en met elkaar te vergelijken. Een objectieve vragenlijst over functionaliteiten en kenmerken vormt de basis van de analyse. Een panel heeft de programma’s op subjectieve eigenschappen getest.

Positieve uitkomsten

Promedico doet als enige leverancier met twee systemen aan de vergelijking mee: Promedico-ASP en Promedico-VDF. Het is opmerkelijk dat dit de enige aanbieder is die 2-factor authenticatie vereist. Deze vorm van inloggen is namelijk zeer belangrijk voor de beveiliging van patiëntgegevens. Daarnaast is Promedico-ASP de enige webbased oplossing die goed scoort. Zorgverleners hebben dus altijd en overal op vertrouwde wijze toegang tot de software. Dit geeft de flexibiliteit en de vrijheid om te werken waar en wanneer het uitkomt.

Extra mogelijkheden

In beide systemen is standaard de projectenmodule geïntegreerd. Zorgverleners maken hiermee eenvoudig lijsten, waarop ze acties kunnen uitzetten. Handig voor het versturen van brieven of het markeren van bepaalde groepen. De pakketten zijn uniek met deze functionaliteiten, maar dit is vooralsnog niet meegenomen in het onderzoek. Dit geldt ook voor de uitgebreide assistentenmodule in Promedico-ASP. Zowel kleine praktijken als grote gezondheidscentra waarderen dit enorm. De module is gebouwd vanuit de gebruikerservaring en zorgt voor volledige ondersteuning van het werkproces. De assistent registreert bijvoorbeeld eerst de reden voor contact en voegt hier vervolgens de patiëntgegevens bij.

Promedico-VDF is bijzonder omdat dit het enige HIS speciaal voor apotheekhoudende huisartsen is. Een groep van ongeveer 400 praktijken. Apotheekhoudende huisarts Hanneke Tan: “Het feit dat je niet met twee aparte systemen werkt, maakt dat we ons werk een stuk efficiënter inrichten.” Er zijn geen punten toegekend voor de oplossing die perfect aansluit bij deze specifieke groep huisartsen.

Snelle ontwikkeling

Alle leveranciers staan op scherp door de publicatie; een HIS is namelijk nooit klaar. Innovatiemanager Egbert van Gelder van Promedico vindt het motiverend. “Promedico heeft een verregaande samenwerking met Care2U, leverancier van een zorg op maat-keteninformatiesysteem. De integratie van de praktijkondersteuner in het HIS en het Individueel Zorgplan zijn hierdoor binnenkort beschikbaar.” De ontwikkelcapaciteit groeide vorig jaar dan ook met 30%. Ook in 2016 wordt de organisatie groter, vertelt Van Gelder. “Wij innoveren erg snel en de vergelijking van de LHV is een momentopname.” Promedico verwacht dan ook dat de informatie regelmatig wordt geüpdatet met input van alle aanbieders. Zo blijft de vergelijking betrouwbaar en actueel.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.