MediSein-app moet medicatiefouten verminderen
22 apr, 2016

In de uitgave van april besteedt De Eerstelijns aandacht aan de MediSein-app. ’s Heeren Loo Zorggroep en Promedico hebben deze samen ontwikkeld, met als primair doel het aantal medicatiefouten te verminderen. De pilot is succesvol verlopen en de app wordt nu uitgerold in de hele zorggroep.

Ondersteuning medicatieproces

In het meerjarenbeleidsplan van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is medicatieveiligheid niet voor niets een belangrijk thema. Medicatiefouten kunnen grote emotionele en financiële gevolgen hebben voor alle betrokkenen. Gelukkig kunnen veel medicatiefouten voorkomen worden. ’s Heeren Loo Zorgroep en Promedico hebben de handen ineen geslagen om zorgverleners te ondersteunen in het medicatieproces. MediSein assisteert niet alleen bij het tijdig toedienen van medicatie aan de juiste patiënt. De app is ook een ruggensteun bij toediening van de juiste medicatie in de correcte hoeveelheid en vorm. Hiermee wordt een groot deel van de medicatiefouten afgewend.

Gebruikerservaring

De Eerstelijns publiceerde in april een artikel over de behulpzame MediSein-app. Het stuk beschrijft hoe deze vanuit de gebruikerservaring tot stand is gekomen. Zorgverleners zijn van begin tot eind nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling. ’s Heeren Loo Zorggroep legt uit wat er bij de implementatie komt kijken. Aansluitend licht Promedico toe wat de toekomstmogelijkheden van MediSein zijn.

Het volledige artikel vindt u hier.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...