MediSein-app moet medicatiefouten verminderen
22 april 2016

In de uitgave van april besteedt De Eerstelijns aandacht aan de MediSein-app. ’s Heeren Loo Zorggroep en Promedico hebben deze samen ontwikkeld, met als primair doel het aantal medicatiefouten te verminderen. De pilot is succesvol verlopen en de app wordt nu uitgerold in de hele zorggroep.

Ondersteuning medicatieproces

In het meerjarenbeleidsplan van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is medicatieveiligheid niet voor niets een belangrijk thema. Medicatiefouten kunnen grote emotionele en financiële gevolgen hebben voor alle betrokkenen. Gelukkig kunnen veel medicatiefouten voorkomen worden. ’s Heeren Loo Zorgroep en Promedico hebben de handen ineen geslagen om zorgverleners te ondersteunen in het medicatieproces. MediSein assisteert niet alleen bij het tijdig toedienen van medicatie aan de juiste patiënt. De app is ook een ruggensteun bij toediening van de juiste medicatie in de correcte hoeveelheid en vorm. Hiermee wordt een groot deel van de medicatiefouten afgewend.

Gebruikerservaring

De Eerstelijns publiceerde in april een artikel over de behulpzame MediSein-app. Het stuk beschrijft hoe deze vanuit de gebruikerservaring tot stand is gekomen. Zorgverleners zijn van begin tot eind nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling. ’s Heeren Loo Zorggroep legt uit wat er bij de implementatie komt kijken. Aansluitend licht Promedico toe wat de toekomstmogelijkheden van MediSein zijn.

Het volledige artikel vindt u hier.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.