MediSein genomineerd voor Jenneke van Veen-Verbeterprijs
26 november 2015

De app MediSein van Promedico ICT was genomineerd voor  de Jenneke van Veen-Verbeterprijs. De prijs is in het leven geroepen door Vereniging Gehandicapten Nederland (VGN). Het doel van de prijs is het succes van kwaliteitsverbeteringen in de langdurige zorg onder de aandacht te brengen. MediSein was samen met het leerprogramma Mpower van Cello en het Ik Boekje van Pameijer genomineerd.

Op woensdag 25 november was de uitreiking van de prijs. Hoewel MediSein niet heeft gewonnen, zijn we wel erg trots dat ons nieuwe product, uit 33 inzendingen, is verkozen tot de beste drie innovaties. MediSein is ontwikkeld in samenwerking met de ’s Heeren Loo Zorgroep.

Bijzonder aan MediSein is dat zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg  minder snel vergeten om medicatie toe te dienen, omdat ze een signaal krijgen via de iPhone. Ze kunnen dan gelijk zien welke cliënt welke medicatie moet hebben. “Met de app kun je pas verder als je hebt afgevinkt dat je iets hebt gedaan. Zet je dat vinkje niet, dan vraagt het systeem waarom dat zo is. Dat houd je echt alert. De directe link vanuit de app naar de bijsluiter is ook heel fijn. Dan heb ik met één klik de juiste informatie over het medicijn op m’n scherm”, aldus zorgmedewerker Wendy Reuvers van ’s Heeren Loo.

Wil je meer weten? Bekijk het filmpje dat VGN maakte over de MediSein app.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.