MediSein genomineerd voor Jenneke van Veen-Verbeterprijs
26 nov, 2015

De app MediSein van Promedico ICT was genomineerd voor  de Jenneke van Veen-Verbeterprijs. De prijs is in het leven geroepen door Vereniging Gehandicapten Nederland (VGN). Het doel van de prijs is het succes van kwaliteitsverbeteringen in de langdurige zorg onder de aandacht te brengen. MediSein was samen met het leerprogramma Mpower van Cello en het Ik Boekje van Pameijer genomineerd.

Op woensdag 25 november was de uitreiking van de prijs. Hoewel MediSein niet heeft gewonnen, zijn we wel erg trots dat ons nieuwe product, uit 33 inzendingen, is verkozen tot de beste drie innovaties. MediSein is ontwikkeld in samenwerking met de ’s Heeren Loo Zorgroep.

Bijzonder aan MediSein is dat zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg  minder snel vergeten om medicatie toe te dienen, omdat ze een signaal krijgen via de iPhone. Ze kunnen dan gelijk zien welke cliënt welke medicatie moet hebben. “Met de app kun je pas verder als je hebt afgevinkt dat je iets hebt gedaan. Zet je dat vinkje niet, dan vraagt het systeem waarom dat zo is. Dat houd je echt alert. De directe link vanuit de app naar de bijsluiter is ook heel fijn. Dan heb ik met één klik de juiste informatie over het medicijn op m’n scherm”, aldus zorgmedewerker Wendy Reuvers van ’s Heeren Loo.

Wil je meer weten? Bekijk het filmpje dat VGN maakte over de MediSein app.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...