Mijn GezondheidsPlatform van Promedico ontvangt MedMij-label
11 december 2019

Promedico Groep heeft het Nederlandse MedMij-label ontvangen voor Mijn GezondheidsPlatform (MGP). Hiermee is voldaan aan het afsprakenstelsel dat is opgesteld door MedMij waardoor het veilig digitaal uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen de zorgverlener en zorggebruiker wordt gewaarborgd.

Na een uitgebreid proces van kwalificatie en acceptatie is MGP geaccepteerd. Het MedMij-label bevestigt dat de applicatie voldoet aan alle afspraken over uitwisseling van gegevens zoals vastgelegd in het MedMij-afsprakenstelsel. Aanvullende standaard waar aan moest worden voldaan, is het behalen van het NEN 7510-certificaat.

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) stelt mensen in staat de regie over hun eigen gezondheid te nemen. De omgeving geeft ze inzicht in hun eigen gegevens en de mogelijkheid die te beheren en eigen meetwaarden te delen. Zo worden veranderingen in de eigen gezondheid inzichtelijk en de gevolgen van behandelingen duidelijker. MedMij zorgt ervoor dat gezondheidsgegevens veilig en probleemloos uitgewisseld worden tussen alle betrokken partijen.

Levensloop Dossier

Binnen Mijn Gezondheidsplatform worden alle medische gegevens, ongeacht de zorgverlener, van een patiënt opgeslagen. MGP kan verrijkt worden met eigen meetwaarden. Doordat deze informatie levenslang toegankelijk blijft, wordt een ‘Levensloop Dossier’ opgebouwd.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.