Nationaal debat ‘Politieke keuzes in de zorg’
23 jan, 2017

Op 15 maart 2017 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De diverse partijprogramma’s bevatten veel interessante onderwerpen, maar speciale aandacht gaat vanuit onze passie voor de zorg uit naar Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Om de zorgsector goed voor te bereiden op de verkiezingen, organiseerde ‘Het roer moet om’ en ‘Platform NieuweZorg’ op zaterdag 21 januari het Nationaal debat ‘Politieke keuzes in de zorg’. Promedico stelde kaarten beschikbaar voor klanten en relaties.

Afgelopen zaterdagochtend was het druk aan de Amstel. Koninklijk theater Carré was volledig uitverkocht en stroomde vanaf 10.00 uur langzaam vol met zorgverleners en leveranciers in de zorgsector. Na een kop koffie om scherp te worden voor het debat, ging iedereen naar de zaal voor de start van het programma. Een keur van experts binnen de zorg lichtten hun ‘Zorg’-verklaringen toe. Zo hield Hans van der Schoot, voorzitter Raad van Bestuur van het OLVG ziekenhuis in Amsterdam, een vurig pleidooi voor meer samenwerking in de zorg en oogstte Pim van Gool, hoogleraar Neurologie van het AMC Amsterdam en voorzitter van de Gezondheidsraad, veel bijval bij zijn indringende betoog over de aanhoudende negatieve impact van roken op de gezondheid in Nederland.

De uitkomsten van de enquête ‘Kiezen in de Zorg’ werden bekend gemaakt door internist en voormalig voorzitter Raad van Bestuur AMC, Marcel Levy. Wat onder andere opviel was de, in vergelijking met een aantal jaren geleden, toenemende bereidheid onder respondenten om meer geld vrij te maken voor preventieve maatregelen ter bevordering van de gezondheid.

Na de pauze startte het debat tussen de lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen onder leiding van Tom van ‘t Hek. Verschil van mening was er met name over de rol (en zelfs het bestaansrecht) van zorgverzekeraars, maar ook over onderwerpen als marktwerking en concurrentie. Overeenstemming was er vooral over het terugdringen van de administratieve druk, terwijl er ook vele stemmen opgingen over het beperken of zelfs helemaal afschaffen van het eigen risico in de zorg. Genoeg stof voor discussie dus tijdens de borrel na afloop. Verschillende klanten en relaties van Promedico namen daar actief aan deel voordat iedereen huiswaarts keerde, met de actuele standpunten van de verschillende partijen op het gebied van de zorg in het achterhoofd.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...