Nieuwe app voor bezorgers
16 jul, 2020

Voor alle apotheken die gebruikmaken van de Track & Trace-oplossing van APRO hebben we een bezorg app ontwikkeld. Hierin wordt alles geregeld rondom de registratie van het afleveren van pakketjes aan patiënten. Heel efficiënt en veilig door 2-factor authenticatie.

Binnen APRO selecteert de bezorger de bundels die afgeleverd moeten worden. Alleen deze pakketjes zijn hierna zichtbaar in de bezorg app. Dat is heel praktisch als er meerdere bezorgers in de apotheek werkzaam zijn want ze zien alleen de bundels die horen bij hun route.

Afleveren

Voor het afleveren heeft de bezorger de keuze uit het selecteren van een adres uit de lijst of het scannen van de barcode op het zakje. Hierna worden de contactgegevens van de patiënt zichtbaar en kan er direct via Google Maps een route opgevraagd worden. Je kan ook vanuit de app direct telefonisch contact opnemen met de patiënt om bijvoorbeeld een bezorgtijd af te spreken.

Als de medicatie wordt overhandigd kan een naam, handtekening, ander afleveradres of notitie ingevoerd worden. Of een handtekening nodig is bij levering, wordt aangegeven bij het aanschrijven in APRO. Bij bezorging van medicatie die onder de Opiumwet vallen, is dit standaard ingesteld.

 

Als het pakketje is afgeleverd wordt het automatisch geregistreerd als ‘Ter hand gesteld’ en dus direct afgemeld bij het FMD. Ook wordt er een afleverbericht gestuurd naar de huisarts en de nieuwe informatie aangemeld bij het LSP.

Veiligheid voorop

Omdat in de app de adresgegevens van patiënten getoond worden, hebben we natuurlijk veel aandacht besteedt aan de veiligheid. We maken gebruik van 2-factor authenticatie. Zodra een bezorger met gebruikersnaam en wachtwoord inlogt, wordt er per SMS een inlogcode verstuurd. Pas als die is ingevoerd, kan de bezorger een pincode instellen voor toegang tot de gegevens in de app. Deze pincode kan gebruikt worden binnen de sessietijd van de app die we standaard hebben ingesteld op 30 minuten. Wordt de bezorgapp langer dan 30 minuten niet gebruikt, dan moet er opnieuw ingelogd worden met 2-factor authenticatie.

Beschikbaarheid

De bezorg app komt in augustus beschikbaar in de Google Playstore en Appstore van Apple. Uiteraard sturen we jullie een berichtje zodra je hem kan downloaden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...