Nieuwe app voor bezorgers
16 juli 2020

Voor alle apotheken die gebruikmaken van de Track & Trace-oplossing van APRO hebben we een bezorg app ontwikkeld. Hierin wordt alles geregeld rondom de registratie van het afleveren van pakketjes aan patiënten. Heel efficiënt en veilig door 2-factor authenticatie.

Binnen APRO selecteert de bezorger de bundels die afgeleverd moeten worden. Alleen deze pakketjes zijn hierna zichtbaar in de bezorg app. Dat is heel praktisch als er meerdere bezorgers in de apotheek werkzaam zijn want ze zien alleen de bundels die horen bij hun route.

Afleveren

Voor het afleveren heeft de bezorger de keuze uit het selecteren van een adres uit de lijst of het scannen van de barcode op het zakje. Hierna worden de contactgegevens van de patiënt zichtbaar en kan er direct via Google Maps een route opgevraagd worden. Je kan ook vanuit de app direct telefonisch contact opnemen met de patiënt om bijvoorbeeld een bezorgtijd af te spreken.

Als de medicatie wordt overhandigd kan een naam, handtekening, ander afleveradres of notitie ingevoerd worden. Of een handtekening nodig is bij levering, wordt aangegeven bij het aanschrijven in APRO. Bij bezorging van medicatie die onder de Opiumwet vallen, is dit standaard ingesteld.

 

Als het pakketje is afgeleverd wordt het automatisch geregistreerd als ‘Ter hand gesteld’ en dus direct afgemeld bij het FMD. Ook wordt er een afleverbericht gestuurd naar de huisarts en de nieuwe informatie aangemeld bij het LSP.

Veiligheid voorop

Omdat in de app de adresgegevens van patiënten getoond worden, hebben we natuurlijk veel aandacht besteedt aan de veiligheid. We maken gebruik van 2-factor authenticatie. Zodra een bezorger met gebruikersnaam en wachtwoord inlogt, wordt er per SMS een inlogcode verstuurd. Pas als die is ingevoerd, kan de bezorger een pincode instellen voor toegang tot de gegevens in de app. Deze pincode kan gebruikt worden binnen de sessietijd van de app die we standaard hebben ingesteld op 30 minuten. Wordt de bezorgapp langer dan 30 minuten niet gebruikt, dan moet er opnieuw ingelogd worden met 2-factor authenticatie.

Beschikbaarheid

De bezorg app komt in augustus beschikbaar in de Google Playstore en Appstore van Apple. Uiteraard sturen we jullie een berichtje zodra je hem kan downloaden.

Meer nieuws

Vind hier het laatste Promedico nieuws.

Sanday: dit is ons plan de campagne

Sanday: dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.   Een nieuwe...

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het...

Terugblik 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de...

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Regelmatig versturen we nieuwsbrieven afgestemd op apothekers, huisartsen of apotheekhoudende huisartsen. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.