Nieuwe release Promedico-ASP is klaar voor OPEN
26 jun, 2020

Release 2020.5 staat voor een groot deel in het teken van OPEN. Promedico-ASP is vanaf deze versie klaar voor online dossierinzage vanuit Uw Zorg Online (Pharmeon-patiëntportaal) en Gezond.nl (Arts en Zorg-patiëntportaal). Een belangrijke mijlpaal! Dit houdt in dat patiënten, als ze hun dossier opvragen, vanaf dat moment via het portaal de volgende informatie zien:

  • Actuele episodes
  • E- en P-regel van deelcontacten die gemaakt zijn na 1 juli 2020
  • (Lab)bepalingen na 1 mei 2019
  • Allergieën/ intoleranties

De online dossierinzage wordt vanuit de patiëntportalen in fases geactiveerd, dus niet voor alle praktijken tegelijk. De communicatie hierover verloopt via Pharmeon en Gezond.nl.

Extra OPEN-functionaliteit in de volgende release

In de volgende release worden nog twee functionaliteiten toegevoegd voor OPEN toegevoegd:
Gebruikersrapportage waarmee per praktijk inzichtelijk is hoeveel patiënten gebruik hebben gemaakt van online inzage.
• Vanaf release 2020.6 is het overzichtelijker welke episodes en deelcontacten online gedeeld worden. Dit is op dit moment ook al te zien maar daarvoor moet bijvoorbeeld de episode open geklikt worden.

Informatie wel/ niet delen met patiënt en via LSP

In de vorige release was het al mogelijk de instellingen voor het delen van deelcontacten en episodes aan te passen. Deze instellingen worden vanaf deze release compacter getoond op het scherm. Als een praktijk gebruik maakt van het Landelijk Schakelpunt (LSP), worden de instellingen voor OPEN en LSP voortaan naast elkaar in plaats van onder elkaar getoond. Zo nemen ze minder ruimte in.

Ook worden de instellingen voor het LSP voortaan getoond zodra de praktijk aangesloten is op het LSP, ook als de patiënt (nog) geen opt-in voor het LSP gegeven heeft. Op die manier is het mogelijk aan te geven welke deelcontacten en episodes gedeeld mogen worden via het LSP en staan deze instellingen dus direct goed op het moment dat een ‘ja’-opt-in wordt doorgevoerd.

Pneumokokkenvaccinatiemodule

In deze release is de performance van de Pneumokokkenvaccinatiemodule verbeterd waardoor de patiënten op het ‘Beoordelen-scherm’ sneller getoond worden. Daarnaast kunnen bepalingen die relevant zijn voor de Pneumokokkenvaccinatie per patiënt toegevoegd worden en is het mogelijk bij het beoordelen voor ‘uitstellen’ te kiezen waardoor een patiënt later wordt opgeroepen.

Alle nieuwe functionaliteiten en verbeteringen in deze release zijn na te lezen in de release notes.

Wat staat er op de planning voor de rest van dit jaar?

In de tweede helft van dit jaar werken wij aan online dossierinzage via de Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO’s). Ook zijn we bezig met een aantal nieuwe projecten zoals het vervangen van een stuk medicatiebewaking (Z-index tabellen voor contra-indicaties) door een nieuwe methode, namelijk Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB’s). Een ander project is de koppeling voor telefoniesystemen zodat het mogelijk wordt makkelijk om vanuit Promedico-ASP te bellen en bij inkomende gesprekken voor die patiënt direct een afspraak te maken of medisch dossier te openen.

We houden jullie op de hoogte!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...