Nieuwe release Promedico-ASP
17 apr, 2020

Veel nieuwe functionaliteiten en verbeteringen

De derde release van Promedico-ASP is later dan oorspronkelijk gepland. Dit komt omdat we de noodzakelijke aanpassingen die nodig zijn voor de noodvoorziening, in deze release mee wilden nemen.

Noodzakelijke aanpassing voor de noodvoorziening

De noodvoorziening van het LHV, InEen, NHG en de Patiëntenfederatie maakt het mogelijk tijdelijk informatie van patiënten die de opt-in voor het Landelijk Schakel Punt (LSP) op ‘onbekend’ hebben staan, toch via het LSP op te vragen. Dit betekent dat het op de HAP mogelijk wordt gegevens uit het medisch dossier van patiënten op te vragen.

Met deze release zijn de software-aanpassingen gereed (fase 1) die hiervoor binnen Promedico-ASP moesten worden doorgevoerd. Nadat de juridische randvoorwaarden gereed zijn, zullen deze patiënten aangemeld worden bij het LSP (fase 2). VZVZ coördineert voor alle HIS-leveranciers deze aanmelding.

De wijzigingen voor deze noodvoorziening zijn in fase 1 niet zichtbaar in Promedico-ASP, ze zitten aan de achterkant. Vanaf fase 2 ziet u wel een wijziging in Promedico-ASP: de status van de opt-in is dan gewijzigd van ‘OPT-IN=?’ naar ‘OPT-IN=CO2020’. In de release notes leest u meer over de wijzigingen.

Andere functionaliteiten die zijn verbeterd en toegevoegd:

  • Vanaf deze release is het eenvoudiger patiënten met een dubbele achternaam te vinden doordat het nu mogelijk is te zoeken op een combinatie van beide achternamen. Deze wens is afkomstig van één van onze praktijken.
  • In het Recept Doseren-scherm is een verbetering doorgevoerd: de hoeveelheid blijft nu goed staan bij het wijzigen van herhaalmedicatie.
  • We hebben nieuwe loggingsmogelijkheden gebouwd volgens de NEN 7510-norm. Hiermee ziet u snel per patiënt of medewerker, welke dossiers geraadpleegd zijn. Vanaf 1 juli 2020 bent u als zorgverlener verplicht om op verzoek van een patiënt een elektronisch overzicht aan te leveren met gegevens over wie bepaalde informatie uit het dossier heeft ingezien of gewijzigd, inclusief wanneer dit was. De logmogelijkheden geven u eenvoudig inzicht in deze gegevens. De functionaliteit is meegenomen in de nieuwe release en wordt binnenkort geactiveerd. We houden u hiervan via de infopagina op de hoogte.

Ondertussen bouwen met het Promedico-ASP team verder aan de mogelijkheid om VIP-Calculus exports automatisch te verzenden, de nieuwe pneumokokkenvaccinatiemodule en uiteraard OPEN.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis geen enkele update meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuws & blogs

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en verhalen. Lees alles over Promedico en onze oplossingen voor apothekers, huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

Een blik in de tekenkamer: Een nieuwe naam

De fusie tussen de merken Promedico en Omnihis is goed nieuws voor de markt. Samen zijn we namelijk een stap dichterbij om deze te verdiepen en te verbreden. Met meer innovatiekracht, ontwikkelkracht en stabiliteit zorgen we voor het beste platform...